Din nou despre religie

Azi, la un pahar de vorbă pe teme istorico-religioase cu a mea cumnățică (Elena), s-a trezit profanul și păcătosul din mine cu niște întrebări despre Iisus. Și nu numai.

Iată câteva spicuiri:

  • Iisus era evreu. Noi, nu. Cu toate astea, Iisus este în religia cretină creștină…
  • Paștele este o sărbătoare precreștină. Cu toate astea, este cea mai mare sărbătoare creștină. Unde sărbătorim moartea în chinuri groaznice a unui om. Dar și învierea sa.
  • Evreii, cât de zgârciți se știe că sunt, sunt foarte risipitori când vine vorba de dimensiunile penisului, tăindu-l înainte să știe cât de lung va fi. La fel și musulmanii. Cu toate asta, creștinii l-au „împrumutat” doar pe Iisus.
  • În Vechiul Testament, toate personajele sunt evrei. Romanii l-au batjocorit și crucificat pe Iisus. După care și-au băgat picioarele și s-au convertit. După câteva sute de ani, de plictiseală, au inventat și Inchizița. Cine spunea că nu se poate dragoste (pentru Dzeu) cu de-a sila?

În plus, o chestie tare interesantă povestită de Elena despre o cumnată (să-i spunem simplu, victimă) a unei colege de muncă:
La fel ca o mare parte din populația predispusă la orgasme multiple și greu de mulțumit, orice ai încerca, tipa are probleme cu ovarele și în fiecare lună trece prin chinuri inimaginabile. Sugestia celor din jur este invariabil: du-te la doctor, să-ți dea un tratament. Răspunsul victimei este același, de fiecare dată la fel de hilar:

Dacă Dumnezeu vrea să fiu bolnavă, nu mă tratez

Uh… Femeie, dacă Dzeu a vrut să fii bolnavă, Dzeu a vrut să te și tratezi, deoarece sunt o grămadă de cabinete unde te poți crăci în vederea unei reparații la jucării! Este inutil de spus că victima este o fanatică religioasă, nu? :w00t:

8 Comentarii

Sorin Buturugeanu a scris

Parcă ar fi un banc ..

Un om pe marginea prăpastiei, de abia se ținea de o creangă. Trece un vecin pe lânga el, se oferă să-l ajute, ăsta nu, că o să îl salveze Dumnezeu. Mai trece un vecin, la fel.
Cade, moare. Ajuns sus, îl întreabă pe Dumnezeu: „Doamne, de ce nu m-ai salvat ?” Răspuns scurt și sec: „Ți-am trimis doi oameni să te ajute, dar tu nu ai vrut să fii salvat !”

cu oameni prosti.

rast a scris

Evreii cunosteau scrierea inca cu 500 de ani inainte de iisus. Poporul evreu, conducatorii lor, tineau deja cronici scrise despre principalele evenimente. In cronicele „oficiale” ale evreilor apare Ioan Botezatorul, care turna oamenilor apa in cap… dar nu apre Iisus. Singurele scrieri despre un om ca Iisus sunt evangheliile, documente ne-oficiale.
Dup evanghelii, Iisus a stat de vorba cu conducatorii poporului, deci ar fi trebui mentionat in cronici.
Una e credulitatea :) alata e dovezile „oficiale”

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter