O surpriză plăcută de la Primăria Constanța

O surpriză plăcută de la Primăria Constanța

Chiar dacă acum câteva zile criticam decizia Primăriei de a face o pagină de Facebook, trebuie revin cu o mică actualizare și să-mi schimb un pic părerea.

Ce e bine§

Cel puțin acum, că e la început, se răspunde foarte repede și foarte la obiect (așa am aflat prețul plicurilor, de exemplu). Dacă ai vreo sesizare, doar lași un comentariu și vei fi înregistrat; despre rezolvare… încă nu știu ce să zic (eu am adăugat o sesizare referitoare la trecerea asta de pietoni)

Ce e mai puțin bine§

Chiar dacă înțeleg motivele din spatele alegerii Facebook (nu este nevoie de înregistrare, utilizatorii primesc notificări etc) este, cel mai probabil, o idee nu tocmai fericită (tocmai de aceea am decis înființarea DevForum și renunțarea la grupul de FB): căutarea este foarte ineficientă (și devine imposibilă dacă este activitate intensă), organizarea subiectelor lasă de dorit șamd.

Din păcate însă, s-a ales o soluție de compromis: câte o pagină pentru fiecare „obiect de activitate”: urbanism, drumuri, ajutoare sociale etc. În fiecare din aceste pagini, administratorul adaugă o imagine cu săptămâna în curs unde se adaugă comentariile. Acum nu sunt probleme, dar în cazul în care se adună sute de comentarii într-o săptămână va fi destul de anevoios de citit.

Ce ar fi mers?§

O platformă WordPress și autentificarea cu Facebook. Există comentarii, există tag-uri, căutarea poate fi foarte eficientă. Alternativ, un forum, pentru discuții elaborate.

Concluzia§

Rămâne de văzut cum se descurcă; posibil voi reveni cu o actualizare în viitor. Până atunci:

2015-01-11@07_11

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter