Despre religie. Din nou.

Citeam la Zoso, care a citit la Clauteo că Geert Wilders a difuzat un „documentar” despre religia musulmană în care „demonstrează” caracterul fascist și antisemit al Coranului.

Filmul „Fitna” (in limba araba inseamna discordie in cadrul islamului) prezinta imagini violente cu atentatele din New York si Madrid, executii in tari musulmane care nu sunt identificate si o lecturare a unor versete din Coran care justifica in general pedepse exemplare pentru cei care nu sunt musulmani. (sursa)


Atât cu surse externe.
Ce voiam eu să spun este ceva mai simplu și mai profund decât a reușit Geert să transmită prin filmul ce incită IAR la scandaluri și discuții inutile. Probabil și la ceva victime, că arabii, când se supără, se aruncă în aer…

Așadar:

  • făcând un raport între morții cauzați de musulmani și cei cauzați de Inchiziție, europenii câștigă detașat. În urmă cu 5-700 ani era scris în Biblie că cine nu e credincios trebuie să moară. Acum scrie în Qur’an.
  • orice religie are fanatici ce încearcă să te convertească. Asta e clar și bine știut. Europenii au avut cruciații, apoi au venit mult mai pașnicii martori ai lui Jehova (și care or mai fi). Musulmanii se aruncă în aer. Noțiunea de bine/rău este relativă, deoarece așa cum tu crezi că a intra cu un avion într-o clădire este ceva rău, alții pot crede că este o onoare.
  • din câte știu eu, islamul este o religie a păcii și din câte îmi aduc aminte, Muhammad chiar propovăduia pacea și buna înțelegere între triburi. Ne întoarcem la punctul anterior, luăm fanaticii de acolo, îi punem aici și iată cum nu Qur’an-ul este de vină. Și nici Allah sau islamul…

Dacă se va porni un război – și trebuie să recunoști că nu mai e mult, deoarece se stă de foarte mult timp pe un butoi de pulbere gata să facă bum (și încă bum mare!) – va fi nasol, deoarece va ieși o kamikaze + arabi = love. Și dacă nu vor câștiga non-musulmanii tare mi-e că va dispărea civilizatia complet, deoarece arabii de bucurie se vor arunca în aer și vor asculta Class :


A fost un înțelept acum câțiva ani care a zis:

Nu știu ce arme se vor folosi în al treilea război mondial, dar în cel de-al patrulea, cu siguranță se vor folosi doar bâte și pietre

Tind să cred din ce în ce mai mult că nu s-a înșelat…

4 Comentarii

mihai a scris

Feedback from The Netherlands :
Geert Wilders este un populist ca oricare altul, zice ce vor oamenii sa auda. Olandezii abia acum isi dau seama de greseala imensa pe care au facut-o prin anii ’70 si abia acum simt ce inseamna o tanara generatie de musulmani total neintegrati in societate.
Filmul ala este bullshit, si a cam fost primit ca fiind bullshit. Este doar o imitatie ieftina dupa modelul lui Theo van Gogh (vezi filmul Submission).Doar ca van Gogh nu a avut un sfarsit asa fericit.

Ideea e ca filmul nu aduce nimic, i-a fost facuta atata publicitate inainte sa iasa, and now it’s just pointing out the obvious. Si nu cred ca este comunitatea musulmana asa de proasta cat sa raspunda la o provocare atat de ieftina.

v3l0 a scris

Nu ma deranjeaza ca scrie in cartea lor… pt ca si in cartea noastra a scris, si probabil inca mai gasesti referiri daca vrei sa extrapolezi din context.
Ce ma deranjeaza?!? Ma deranjeaza ca un nene (NU ALA DE A FACUT DOCUMENTARUL), probabil lider de opinie intr-o comunitate, alege sa citeasca oamenilor sai exact acele chestii. Asta nu mai e OK. Deloc.
Turcii sunt musulmani. Am vecini turci. Si sunt mai linistiti si mai politicosi si mai civilizati decat multi romani pe care ii cunosc.
N-as incerca sa-i convertesc la crestinism pt ca-i respect si nu e treaba mea. Prefer sa cred ca daca le vin Martorii lui Iehova la usa… nu scot sabia la ei (desi la aia si romanii s-ar putea sa sara cu sabia :)) ).

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter