Atunci când ai un hobby…

Atunci când ai un hobby… ©

De fiecare datâ când a trebuit să fac o achiziție mai serioasă, m-am documentat temeinic. Am căutat bune și rele, am comparat prețuri, magazine, am stresat prietenii și tot așa.

Când mi-am luat primul monitor, am căutat atât de multe informații încât deja știam până și cum funcționează utilajele folosite în fabricarea dispozitivului. A durat aproximativ două luni până m-am decis.

Când am cumpărat frigiderul? La fel. Am căutat, am măsurat, am comparat consumul de energie electrică și tot așa. Am avut nevoie de mai bine de o lună până am ales câștigătorul – un Electrolux. Și de fiecare dată când îl deschid mă felicit pentru alegerea făcută: este extrem de încăpător (da, da, este loc pentru toată carnea primită de la toți!), foarte silențios și consumă foarte puțin. La fel s-a întâmplat și cu plita, mașina de spălat, cuptorul, aerul condiționat șamd. (cu această ocazie am observat că toate electrocasnicele noastre sunt Electrolux!)

Ai zice că odată cumpărat îmi piere interesul. Ba deloc! Acum mulți ani, când am primit un DSLR de la (defunctul) ebu.ro, am început să citesc o grămadă de articole. Jumătate de an (sau chiar mai bine) am devorat tot ce am prins: cărți, cursuri gratuite, articole. Tot. Sigur, asta nu m-a ajutat să fac poze mai bune, dar mă pasiona prea mult subiectul. Cu timpul însă m-am plictisit, puțin câte puțin. Am ajuns să scot camera din geantă o dată la câteva luni, trag câteva cadre, o pun la loc.

Așa s-a întâmplat și în urmă cu vreo patru ani (poate cinci): am cumpărat o chitară acustică. Apoi cărți. Apoi cursuri. Apoi o chitară electrică. Apoi un amplificator. Cu toate astea n-am reușit să învăț să citesc o partitură, nu prea pot ține un tempo (nici măcar cu metronom), dar, cel puțin nu mă mai dor degetele!

Aș putea spune că este un fel de hobby să caut o grămadă de informații despre produsele ce urmează să le cumpăr?

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter