Blogger? Heh, orice prost poate scrie!

Blogger? Heh, orice prost poate scrie! ©

Unul din obiectivele pe 2015 a fost să scriu pe blog în fiecare zi din ianuarie. Am încercat să îndeplinesc două condiții: cât mai puține articole negativiste (critici, înjurături etc) și fără nici un articol doar de dragul de a fi – adică toate articolele ar fi trebuit să conțină o idee exprimată în mai mult de un paragraf. Că mi-a ieșit bine sau rău… asta doar tu, cititorule, poți stabili.

Motivație§

A fost un fel de ambiție personală. Niciodată nu m-am considerat un blogger și, chiar dacă am fost la nenumărate blogmeet-uri, nu m-am recomandat a fi blogger. Am vrut să văd doar cum este să scriu zilnic, mai ales că în ultimii ani am neglijat acest jurnal electronic. Evident că și calendarul a jucat un rol important în toată treaba asta!

Concluzii§

Poate că îi știți pe ăia care-i înjură pe Arhi, Sebastian sau Zoso: „ăștia-s niște nimeni, oricine poate screme câteva rânduri, și eu aș putea să am un astfel de blog dacă aș avea chef”. Chiar și eu, în anii trecuți, când eram ceva mai activ aici, aveam comentatori ce țineau să-mi menționeze că sunt praf și că – logic – oricine ar putea să scrie!

Doar că… nu e chiar așa. Mi-am propus să scriu în fiecare zi un articol pentru ziua următoare și să-l public la 8 dimineața. Cele câteva rânduri ce pot fi scrise de oricine s-au dovedit, de multe ori, a fi o adevărată provocare. Mai ales că mi-am propus să nu scriu articole negativiste și nici în detalii personale nu prea sunt dispus să intru. Și, repet, am ținut să scriu articole cu mai mult de un paragraf.

Nu o dată m-a prins seara și nu aveam nici măcar o idee despre ce aș putea scrie. Oricine spune că e ușor a scrie ori nu știe despre ce vorbește ori minte cu nerușinare.

Iar asta se poate adapta pentru orice domeniu, nu doar blogging. Da, poate că oricine ar putea schimba un culbutor într-un motor, dar, cel mai probabil, puțini o vor face cum trebuie.

Ce urmează?§

Voi mai scrie zilnic? Fiind un experiment, în luna ianuarie am alocat ceva mai mult timp blogului și a trebuit să tai din alte părți. Cel mai probabil nu voi continua în stilul ăsta dar mi-am propus să nici nu (mai) neglijez blogul. Rămâne de văzut ce înseamnă asta.

4 Comentarii

Ionuț Staicu a scris

La un moment dat am luat in considerare să unesc blogul ăsta cu iamntz.com. Încă sunt în dubii dacă ar trebui sau nu să o fac. Pe de-o parte, aș avea mai multe subiecte; pe de altă parte, mulți din cititorii (cel puțin cei ce mai și comentează) de aici sunt mai puțin tech savy și nu i-ar ajuta foarte mult astfel de povești.

Decizii… Decizii… :)

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter