Am citit în ianuarie

Am citit în ianuarie ©

Așa cum ziceam la începutul anului, mi-am propus să citesc ceva mai multe cărți anul ăsta. Am terminat Focus și Scrum, am început și Flow Starea de Flux, că a ajuns să mă pasioneze subiectul ăsta.

Prima carte – Focus – a fost numită, cel mai probabil, într-un stil ironic, pentru că autorul nu reușește fix ce își propune prin titlul: se sare de la o idee la alta, de la mari firme la armată și tot așa. Cred că a fost printre puținele cărți ce le-am citit forțat.

A doua carte însă prezintă un mod tare interesant de a organiza workflow-ul în orice domeniu, de la construcții de mașini și renovări la armată sau software. Chiar dacă unele idei le aplicam instinctiv (pentru că pur și simplu așa mi se părea corect), lectura nu a dezamăgit, pentru că mi-a dat și alte idei.

Problema mea cu cărțile este că am atât de multe titluri interesante de citit încât nu știu de care să mă apuc mai repede (de aceea și sfârșesc citind două-trei cărți simultan). Faptul că sunt o mulțime de cărți (în jur de 150, dar și o mulțime de articole salvate în Pocket, iar în fiecare lună mai apar două-trei cărți interesante) ce aș vrea să le citesc înainte ca informațiile din ele să devină irelevante mă face foarte pretențios; dacă mai punem la socoteală că uneori am atenția unei meduze leșinate, este lesne de înțeles cum renunț la o carte după doar câteva capitole neinteresante.

Una peste alta, sunt destul de mulțumit că am dublat țelul inițial, acela de o carte/lună, dar, cel mai probabil a ajutat și faptul că sunt într-o perioadă ceva mai lejeră de muncă.

Februarie va fi luna în care voi citi Starea de Flux (am dat gata un sfert din carte) și Epoca Amazon.

În altă ordine de idei, acesta este articolul cu numărul 1500

2 Comentarii

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter