Oameni pasionați

Oameni pasionați ©

Mă fascinează oamenii pasionați de ceva, mai ales dacă acel ceva este „munca” lor de zi cu zi. De ce ghilimele la muncă? Pentru că cineva zicea că atunci când faci ceea ce-ți place nu vei mai munci restul vieții.

Îmi plac oamenii care-și urmează visul până în pânzele albe, ignorând normalitatea celor din jur. Indiferent care-i acel vis. Recunoști acești oameni după cum vorbesc despre ceea ce fac; au un entuziasm aparte, ce nu poate fi mimat nici de către cei mai buni actori. Sunt acei oameni ce-ți pot povesti câteva ore – fără să se repete! – despre „munca” lor.

De ce este important să-ți placă ce faci?§

Atunci când te pasionează ceva, vei intra extrem de ușor în flow: o stare în care timpul parcă trece altfel, ideile vin constant și, la sfârșit, ai o satisfacție a muncii, ce altfel nu o poți atinge (voi detalia asta în viitorul apropiat). Inversul stării de flow este plictiseala cruntă (gândește-te la ultimul film prost văzut sau la ora de chimie din a X-a) și duce, în timp, la o lehamite. Cei cărora nu le place meseria practicată sunt fix cei ce creează/promovează meme-uri despre cât de mult se bucură că-i vineri sau cât de triști că vine lunea.

Ce salariu ai?§

Când îmi spune vreun cunoscut dacă s-a angajat, nu-l întreb cât câștigă ci îți place ce faci? Pentru că pe termen lung este mult mai important. Atfel va ajunge să redistribuie meme-uri.

2 Comentarii

Iulia a scris

Așa simt eu când fac fotografii, o bucurie intensă. Chiar dacă este frig, chiar dacă îmi este foame sau sunt obosită… toate acestea dispar atunci când fac fotografii. Totuși aș vrea să rămână la stadiul de pasiune (hobby) pentru că altfel mă tem că entuziasmul va dispărea.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter