Cât de mult îți place munca ta?

Cât de mult îți place munca ta? ©

Întrebarea este simplă și vine ca o continuare a articolului de ieri. Cunosc cel puțin trei oameni angajați de câțiva ani – în varii poziții – care își urau job-ul într-un mod greu de descris. Fie nu le plăcea locul de muncă fie meseria.

Îmi place să cred că am contribuit – măcar parțial – în deciziile lor de a-și schimba locul de muncă: ori au devenit freelanceri, ori s-au mutat la firme mai bune ori au schimbat domeniul de activitate complet.

De ce nu e bine să faci ce nu-ți place?§

Cineva mi-a zis la un moment dat: în timp vei învăța să-ți iubești munca. Posibil să fie adevărat, dar aș vrea să-l văd pe cel ce-i va spune unei victime: în timp vei ajunge să-ți iubești violatorul.

Am mai zis de nenumărate ori: am lucrat într-un service auto timp de patru ani. Nu-i nici un secret că disprețuiam ce făceam, mi se părea un chin să plec spre muncă și de la ora 8 dimineața mă uitam din minut în minut la ceas, poate-poate se termina programul.

Zece ani mai târziu îmi aduc aminte cu groază de frig, de jeg, de motoarele fierbinți, de oamenii cu care am avut de-a face. Cu mici excepții, tot ce ține de mașini îmi provoacă un fel de… să-i zicem repulsie. Nu mi se întoarce stomacul pe dos, dar un nod tot mi se pune în gât de fiecare dată când văd vreo capotă ridicată, vreun electromotor sau niște bujii…

DEMISIA!§

Dacă simți că poți mai mult și că actualul loc de muncă este un loc în care te plafonezi, dă-ți demisia. Dacă simți că actualul loc de muncă este un chin și știi că poți mai mult, dă-ți demisia. Oricât de dificil sună, dă-ți demisia! Da, știu, ai rate, dar ai și economii, nu? Ar trebui să-ți permiți măcar o lună-două de încercări.

Dacă încă nu te-am convins, ia în considerare că cel puțin o treime din viața ta de adult ți-o petreci muncind și încă o treime dormind. Așa cum nu este acceptabil să dormi într-un loc neplăcut, nu ar trebui să accepți nici să lucrezi într-un loc ce îl urăști nu-ți place.

Un Comentariu

iuliancalin a scris

Ai dreptate pe alocuri, dar mai exista si exceptii. Sa sti ca, conteaza si locul de munca si oamenii cu care ai contact…sef/sefa, colegi, clienti. In primul rand seful este cel care te poate motiva in ceea ce faci, dar iti poate si distruge viata (unu’ a reusit sa ma distruga). Am muncit/muncesc de 10 ani cu masinile, nu pot sa spun ca imi place dar nici nu urasc ceea ce fac.
Inainte sa devin mecanic/tinichigiu, nu vream sa repar masini, eu aveam de gand sa ma fac bucatar, dar media mica cu care am terminat generala nu mi-a permis, ca deh iti trebuie medie mare ca sa sti sa tai ceapa …
In fine, acum lucrez intr-un service, angajat, cu salariu fix (nu e mare salariul, dar ma descurc, nu ma plang), plus de alta locuiesc la 2 minute de mers cu bicicleta si 6 pe jos.
Am masina, imi platesc chiria, mai pun si ceva deoparte ( cand se poate, si cand am chef ^_^). Cat despre ceea ce fac, dupa 10 ani ( dupa 2 ani a inceput sa-mi placa) pot sa spun ca imi place ceea ce fac si culmea ca mai sunt si bun.
Bine, recunosc, mecanica nu ma prea pasioneaza, dar daca iau o masina busita, la care chiar si eu stramb din nas, dupa ce e pusa din nou pe „picioare” imi da o satisfactie care…nu o pot descrie.
Pe scurt, orice lucru care necesita creativitate si „vedere in spatiu”, care in plus imi mai da si dureri de cap, ma pasioneaza ….

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter