ANAF e de treabă

ANAF e de treabă

Pentru că-s mai fraier de felul meu, in urmă cu câțiva ani am făcut un PFA. Dacă tot făceam prea mulți bani, căutam pe cineva la care să cotizez constant o bună parte din venituri.

Pentru că am auzit tot felul de povești horror cu plăți înregistrate greșit, mi-am făcut un obicei ca de fiecare dată când mă duc pe la un sediu ANAF (sau ajunge contabila) să întreb ce am de plătit: restanțe, datorii, chestii trecute cu vederea. Ba chiar atunci când plătesc, plătesc cu 10-20 lei mai mult, să fiu sigur de o treabă. Și fac asta din 2010, de când am PFA-ul.

Ieri mi-a venit un plic acasă. De la susmenționatul ANAF. Că s-au adunat penalizări și dobânzi la veniturile declarate în 2012 (!!!) și că ar fi bine sa plătesc.

Ok, plătesc. Dar în ce cont? Nu s-a gândit nici un bugetar plătit din banii mei (taxele plătite de mine echivalează cu salariile a cel puțin doi angajați ai statului): „cum ar fi să punem mă un nenorocit de IBAN aici? Să poată omu’ să plătească de acasă!”. Pentru că este evident că prezența la ghișeu nu-ți garantează că vei fi informat de tot ce ai de plătit…

4 Comentarii

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter