Amuzanții de la Microsoft

Amuzanții de la Microsoft

Ieri m-am ocupat de setarea inițială de pe un telefon cu Windows Phone și am ajuns la concluzia că Microsoft pur și simplu nu vrea utilizatori mulțumiți. Pentru că:

 1. Pașii necesari pentru setare sunt fără sfârșit;
 2. Schimbarea contului se poate face doar prin resetarea telefonului;
 3. Am vrut să fac un cont nou: mi-a dat eroare (încercați puțin mai târziu);
 4. Am vrut să fac cont nou de pe PC, că era mai la îndemână: aceeași eroare. Dau și eu Back, ca tot omul. Formularul cu 15 câmpuri era gol;
 5. Pentru că telefonul va fi folosit pentru distribuire de poze, am zis că SkyDrive/OneDrive/”Sau cum s-o numi săptămâna asta”Drive este o alegere bună. Mai ales că oferă suficient spațiu pentru ce avem noi nevoie. Și am ajuns la problema principală.

În Windows Phone, integrarea cu OneDrive este – cel puțin la nivel conceptual – o chestie integrată în sistemul de operare. Orice operațiune ai avea ce implică fișiere, ai putea să o execuți în OneDrive.

Mai puțin când ai un director partajat. Pentru că atunci se schimbă regulile: toate fișierele din acel director nu sunt disponibile decât din aplicația OneDrive. Dacă vrei să setezi o poză dintr-un director partajat ca fundal, va trebui să:

 1. Ieși din setări;
 2. Deschizi OneDrive
 3. Cauți poza
 4. Deschizi poza
 5. Touch pe un buton
 6. Touch pe Download
 7. Deschizi setările
 8. Setezi poza

Ca să nu mai numeri, sunt cinci pași suplimentari, complet, dar complet inutili.

Anul ăsta va trebui să-mi schimb telefonul și pentru mult timp am luat în considerare un Windows Phone. Cel mai probabil voi reveni însă la un dumb phone; genul de aparat cu care pot conversa prin sms-uri și voce și atât. Pentru că telefoanele deștepte ori sunt mari cât un televizor ori sunt de-a dreptul idioate.

Un Comentariu

Dani a scris

Eu folosesc de aproape 1 an telefoane cu Windows 8.1 (job-ul mi-o cere). Cu fiecare update facut s-au apropiat tot mai mult de un sistem de operare „utilizabil”. Nici nu incep sa spun ce stresant e sa primesti un PDF pe email, sa ii dai save si apoi sa nu ii poti da share prin bluetooth/email/orice… Sa speram ca odata cu Windows 10 vor rezolva multe din probleme…

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter