Trăim vremuri interesante

Trăim vremuri interesante

Din când în când mai văd pe bloguri această expresie: „trăim vremuri interesante”. Când e vorba de un conflict armat (că tot e la modă), un atentat, vreun scandal politic sau vreo inovație tehnologică, dacă autorul omite, sigur se găsește un comentator să precizeze ce vremuri interesante trăim.

Dar privind puțin la ultimii… nu știu, 1000 ani, nu poți să nu te întrebi: când nu au fost vremuri interesante?

Oare când era ciuma neagră s-a trezit vreunul să spună: pff, ce vremuri plictisitoare trăim! ? Sau când Columb traversa Atlanticul o fi avut mateloți sictiriți? Sau când Nikolaus Otto inventa motorul cu combustie internă? Sau, sau, sau?

Oameni buni, în orice perioadă de timp ai trăi, fie că ar fi 1400 sau 2840 veți trăi vremuri interesante. Indiferent că te lupți cu ciuma bubonică sau cu morlocii, vei trăi vremuri interesante.

Ori vă place doar să subliniați evidentul? Apa e udă. Monitorul face (și) lumină. Mausul se mișcă. Apa clocotită e fierbinte.

Ca tot sunt toți revoltați toți creștinii vis-a-vis de violența atentatelor musulmane, haideți să facem un exercițiu de istorie și să ne amintim puțin de cruciade și despre cum se împărțea cuvântul Domnului cu dragoste și cu sabie. Și dacă ne-am amintit de violența cruciadelor, să ne amintim și de iubirea propovăduită de Inchiziție.

6 Comentarii

Vilmos a scris

Mie mi se pare ca gresesti tare aici.

Exemplele ce le-ai zis s-au intamplat pe o perioada de o mie de ani. Da, s-au intamplat multe in trecut, dar s-au intamplat pe perioada foarte lungi. Ar fii improbabil ca ceva interesant sa se fii intamplat in viata unui om oarecare din trecut.

Ionuț Staicu a scris

Fiecare din evenimentele menționate de mine s-au întâmplat în perioade scurte, de câțiva ani. Sau zeci de ani maxim (adică o viață de om; mai puțin ciuma bubonică, acolo au fost mai multe vieți :D). Și nu se limitează doar la acele evenimente ci cam la orice a fost … interesant în istorie.

Sper că nu te minți singur că dacă ai acces la internet și la un sistem medical mai bun decât ce era disponibil acum două secole ești cu mult diferit sau că contezi mai mult în the big picture.

M a scris

Aia cu cruciadele macane. De cruciati puteai sa fugi, si mari sanse ca aia sa nu aiba oricum nimic cu tine daca erai doar vreun tzaran musulman pacolo. Cruciatii nu veneau undercover sa provoace frica. Si daca toate astea nu sunt de ajuns, existase si imperiul bizantin care stapanise teritoriile alea.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter