Cine îți dă dreptul să îți dai cu părerea?

Cine îți dă dreptul să îți dai cu părerea? ©

Colegu’ de oraș a fost la nu-știu-ce conferință de social media. Discuția ulterioară a pornit de la faptul că Chinezu a fost unul dintre cei mai folosiți bloggeri în 2014. Trecem peste faptul că exprimarea „cei mai folosiți” nu este cea mai mai fericită, dar nu putem să nu analizăm prezența online a acestor vorbitori și să vedem cum ei propovăduiesc despre cât de tari sunt ei în social media fără să reușească să strângă mai mult de zece comentarii (în cazurile fericite!) la un articol. Trebuie să menționez totuși că nu le contest calitățile sau experiența și nu am nimic cu oamenii.

Iar oamenii care strâng ceva mai multe comentarii nu au absolut nici o problemă în a pune 400 imagini și 100mb într-o singură pagină:

Ana Morodan - O pagină de 95MB!

O pagină de 95MB!

În aceste condiții îmi cer scuze dacă sunt un pic reticient în a accepta sfaturile acestor oameni ca fiind irefutabile. Cel mult aș putea spune că-s sfaturi de bun simț. Nu mă credeți? Haideți să vedem ideile principale:

  1. Implicați-vă în blogging cum trebuie, căci altfel nu veți avea nici vizibilitate nici bani din asta; cine s-ar fi așteptat să fie nevoie de muncă pentru a realiza ceva?
  2. Fiți decenți cu Agențiile și comunicați-le constructiv ce aveți de comunicat și…răspundeți-le la mail-uri și dați-le feedback; Trebuie să răspunzi la mail? NO WAY!
  3. Promovați-vă mai util pe paginile de Facebook și nu mai postați pisici și bancuri dacă vindeți ciorbe, vinuri sau pachete turistice;  Conținutul de calitate e mai important decât mâțele!
  4. Aparent, ZeList.ro este „The Shit” și toți ar trebui să fim pe acolo (deși mulți nu am vrea); Zelist este atât de viciat încât nu, nu trebuie să fim toți pe acolo. Ba chiar Chinezu menționa, în 2010, cât de inutil este Zelist.

Ce mai urmează? Că trebuie să scrieți corect? Că trebuie să publicați frecvent? Că este mai important să fii activ pe blogul personal (asupra căruia ai control) decât pe facebook sau twitter (unde totul este efemer)?

În aceeași idee, săptămânile trecute criticam – pe forum – o domnișoară ce oferă un curs despre cum poți face o afacere în online. A cărei cea mai mare realizare (o zice google, nu eu) este… acel curs despre cum poți face o afacere în online.

Experiența te recomandă§

Întotdeauna. De asta nu mă veți vedea pe mine apucându-mă să dau sfaturi despre blogging, fashion sau mai știu eu ce. Și nici nu voi fi invitat la vreo conferință să vorbesc pe aceste subiecte. Absolut tot ce am scris pe blogurile mele și se putea considera sfat a fost scris din experiență. Tot, fară nici o excepție.

Pe de altă parte, îmi permit să dau sfaturi despre cum să-ți faci un site mai bun. Cum să-l faci mai rapid. Cum să-l faci mai accesibil. Pentru simplul motiv că am aproape zece ani de când fac exclusiv asta. Am un portofoliu. Am ce să arăt.

2 Comentarii

joe a scris

Nu e vorba doar de munca, e vorba sa stii ca vrei sa muncesti la asta. Multi se rezuma in Blogging la stadiul de hobby desi vor bani ca beneficii de angajat la o firma.

Multi nu raspund la mail-uri caci multe mail-uri sunt trimise cam din topor, cu o reclama ce nu e prea apropiata de interesele tale sau o campanie ce pare stangace sau incompleta. Multi nu se obosesc sa raspunda la asta, sa dea inapoi un semn.

Tu ai vazut cati dentisti si cate pagini de club sau orice, posteaza bancuri si chestii funny? Asta e mai mult o palma data peste ochi decat sfat.

ZeList asta e cum e dar numai despre el s-a vorbit. Daca acolo sunt Agentiile si Bancile si tot…oare ce sa facem?

Ala cu 100 Mb pe pagina sunt eu? :)) Ca eu m-am prins cu greu ca nu trebuie sa postez sute de poze la un articol (mai ales in rezolutie maxima, sa ajut pasionatii sau curiosii de detalii)

Ionuț Staicu a scris

Multi nu raspund la mail-uri caci multe mail-uri sunt trimise cam din topor

Eu sunt unul care răspunde din topor. Și de cele mai multe ori am răspunsuri ori „nu” ori „nu sunt interesat”. Și nu pentru că mi-s prost crescut ci pentru că timpul meu (sigur) dar și timpul lor (probabil) este mai important și posibil consumat pe chestii mai importante decât detaliile unui refuz.

Aia cu 100 MB nu ești tu. Este o ea :)

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter