Despre sexism

Despre sexism ©

Cred că cea mai mare problemă a acestui (început de) secol nu este nici ebola, nici Băsescu, nici altcineva. Problema cea mai mare este una ce cred că nici nu există altfel decât artificial: sexismul.

Ca să înțelegi despre ce este vorba, discutăm aici despre doamnele și domnișoarele ce activează fie în domeniul IT (ca programatori) fie doar în diverse locuri internet: bloguri, facebook etc. Acestea au impresia că sunt persecutate sau, pur și simplu, excluse. Că masculii feroce – râgâitori de bere – le privesc de undeva de sus, ca pe niște ființe inferioare.

Cu toate astea, doamnele sunt cele ce organizează întâlniri de genul Girls who Code (ba chiar Black girls Code!) sau Întâlnirea bloggerițelor (căci de aici a pornit toată povestea), fără să realizeze că… se autoexclud.

Sigur, nu spun că n-ar fi idioți ce sunt masculi și vor să-și arate superioritatea în toate părțile. Cum nu spun nici că n-ar fi doamne ce nu-și fac cinste sau care parcă fac tot dinadinsul să propage aceste păreri.

Și nu, atitudinea de divă nu ajută.

2 Comentarii

SagittariuS a scris

Meh, m-aş fi băgat şi eu în discuţia „aia” da’ mi-era că-s luat pe post de troll. Nu de alta da’ eram curios de ce am primit eu invitaţie să dau like paginii cu „Întâlnirea bloggeriţelor”, care de fapt e un eveniment „exclusivist” şi se adresează doar bloggeriţelor nu şi bloggerilor.

Ce mi se pare aiurea e că le atragi atenţia la modul decent şi frumos şi ele o iau ca pe un atac la persoană. Bărbaţii-s porci şi misogini, gen.

Şi nu cred că e numai sexismu’ la mijloc, mai sunt şi standardele duble. Să ne aducem aminte de meme-urile cu gagica feministă, zic. :D

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter