Alege-ți luptele

Alege-ți luptele ©

Nu știu dacă m-a învățat cineva sau am aflat singur, dar știu că întotdeauna e bine să-ți alegi luptele după ce analizezi un pic dacă ai vreo șansă. Și aici nu mă refer (doar) la lupte fizice ci la înțelesul eglezismului pick your battles.

Citeam zilele trecute de unu’ prins în Malaezia cu droguri. Prins cu droguri în Malaezia, unde, pentru trafic de droguri, ești condamnat. La moarte. Trecem peste faptul că Statul Român face demersuri (orice ar însemna asta) pentru anularea sentinței. Dar serios, cât de prost să fii să faci trafic și să te aștepți ca totul să fie OK?

De fapt, nu, nu trecem peste demersurile Statului Român. Ce înseamnă asta exact? Că cineva de la Ambasada României se așteaptă ca vreo judecătorie de… oriunde să zică „băi, uite, la noi legea este asta, dar pentru tine, că-mi ești simpatic, voi ignora legea”? Să nu uităm că aici nu vorbim de câteva grame ci de mai bine de un kilogram!

O altă chestie care mă frapează este cum se consumă confruntările dintre polițiștii americani și victimele acestora. Pe scurt, funcționează cam așa:

  • Mulți polițști cu arme în jurul victimei;
  • Victima, singură. În mașină. Cu un pistol;
  • Victima decide că-i o idee extrem, dar extrem de bună să scoată pistolul și să încerce … ceva;
  • Sau dacă nu scoate pistolul, victima decide că nu i s-ar putea întâmpla nimic dacă face vreo mișcare bruscă.

Cum este posibil ca cineva să își spună că va ieși OK din toată povestea asta? Câtă încredere în tine și cât optimism poți avea? Sunt chestii ce-mi scapă…

4 Comentarii

Empire a scris

1. Daca pedepsele sunt mici, profitul e mic, pedepsele sunt mari, profitul e mare. Cand i-a promis $50k daca duce pachetul ala dintr-un loc in altul, probabil riscul a fost asumat. Gandeste-te ca suma asta ar castiga-o in 20 de ani de munca daca intelectul il ajuta doar pentru o slujba platita prost. La noi unii omoara babe si pentru 100 lei, in cazul asta ce zici daca ala face puscarie 10-15 ani pentru 100 lei.

Anghel Simona a scris

M-a inspirat titlul tau si am considerat ca e momentul sa prind… glas. Iti multumesc pentru sarcasmul fin, dar profesionist de care ai dat dovada si poate meritam toata aceasta tevatura drept o lectie de viata. In niciun caz de anti… furt pentru ca ceea ce a facut „pustiul” este sub orice critica, nedemn de un blogger. Si mai trist e ca oricine se poate considera din aceasta frumoasa tagma, pe care eu o consider apartinand jurnalismului. Macar e fericit ca folosindu-mi numele a mai facut cateva vizualizari. MEA CULPA!

Ionuț Staicu a scris

Poată povestea asta poate fi o lecție pentru toți cei implicați. Florin ar putea să învețe să fie mai puțin tranșant, dvs ați învățat să menționați sursa (deși ar fi interesant de aflat mai multe detalii „din culise”; i.e. este politica ziarului?), Adi ar putea să pună un watermark pe trei sferturi din poză și tot așa.

Acum, că s-au mai lămurit aspecte și liniștit spirite, poate că Florin ar trebui să facă o actualizare/corectare a articolului respectiv :)

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter