Cum îți păstrezi amintirile?

Cum îți păstrezi amintirile? ©

Citeam zilele trecute un articol care zice că, în ciuda faptului că avem și frigidere capabile să facă fotografii, vom fi prima generație din ultimii 150 ani care… nu vor avea fotografii în următorii 10-20 ani. Nu crezi? Acum 15 ani stocai informație pe dischete; acum cu greu găsești un PC capabil să citească respectivele dischete. Acum vreo două săptămâni maică-mea mi-a cerut niște poze și, la fel ca în articol, îi zic: sunt pe aici pe undeva, în teancul ăsta de DVD-uri. Cu ce crezi că vei mai citi DVD-urile peste cinci ani? Peste zece? Cum vor vedea copiii tăi – peste două decenii – pozele tale din tinerețe?

Cine nu își cunoaște istoria este condamnat să o repete§

Și apoi mi-a trăznit o idee foarte ciudată: dacă omenirea a evoluat dintr-o societate care și-a pierdut istoria? Dacă singurele artefacte ale unei civilizații ce își stoca toată cunoașterea într-un format perisabil au rămas în piramide, sfinx, desenele de la Nazca (chiar dacă există câteva teorii despre cum s-au făcut, nu se știe de ce) și alte ciudățenii inexplicabile (cel puțin pentru moment)?

Pentru că, chiar dacă nu pare, toată informația digitală este mult ușor de pierdut decât echivalentul clasic, pe hârtie (sau tăblițe de lut). Și asta nu pentru că se șterge sau că dispare, ci doar pentru că necesitatea unui dispozitiv complex pentru a accesa respectiva informație limitează accesul.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter