Am văzut Războiul Stelelor!

Am văzut Războiul Stelelor!

Nu credeam că voi face asta vreodată, dar… s-a întâmplat. În căutarea permanentă a unui film bun cred că pur și simplu uităm de filmele bune ce deja s-au făcut, de multe ori judecând un film ori după gen („e acțiune, sigur nu-mi place” sau „1977? Clar e o porcărie!”).

Nu-mi place genul§

Dintre toate felurile de filme cred că n-aș putea să mă uit la un muzical. Bine, tind să cred că ține foarte mult de starea de moment, dar sunt șanse minime (ba chiar mai mici de atât!) să am o stare potrivită pentru așa ceva. Și nu sunt singurul; fiecare dintre noi are un gen de film la care nu s-ar uita (unora nu le plac filmele horror, altora nu le plac comediile).

Nu îmi place limba§

O bună parte din filmele ce am refuzat să le văd, le-am refuzat pentru că nu erau în engleză. Cu toate astea, No se Aceptan Devoluciones a fost un film foarte bun (și cu un final  neașteptat și extrem de trist) iar Mais qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu? a fost o comedie cum de mult n-am mai văzut.

E prea vechi!§

Dacă stăm strâmb și judecăm drept, renunți la a vedea filme potențial bune făcute în ultima sută de ani. Din păcate, suntem destul de superficiali – inclusiv eu – încât renunțăm la a vedea un film bun doar pentru că efectele folosite la momentul respectiv nu erau la fel de spectaculoase ca cele de azi (care vor fi, la rândul lor, la fel de banale peste 20-30 ani)

Star Wars§

Am văzut, pentru prima dată, Episodul IV (legendele spun că, la momentul apariției, românii credeau că Ceaușescu a cenzurat primele trei episoade). Dincolo de efecte – care așa cum am zis, sunt depășite – este o poveste interesantă. E puțină dramă, e puțin mistic, e un pic SF, ba chiar e și puțin de comedie.

Chiar dacă pentru mulți a devenit un adevărat cult, nu aș putea spune pe deplin că înțeleg de ce. Tind să cred că a fost pur și simplu de noroc: filmul potrivit lansat la momentul potrivit, publicul „având nevoie” de așa ceva.

Una peste alta, sper că voi avea timp în curând să văd și restul episoadelor.

2 Comentarii

Laur a scris

Doua reguli daca esti dude si te duci la un musical:

– nu te duce singur ca vei parea un weirdo cu popcorn in brate;
– daca te duci cu un alt dude, fii sigur ca exista si o a treia persoana de sex feminin.

Eu am vazut Mamma Mia din greseala la cinema pentru ca nu mai erau bilete la celelalte filme si chiar mi-a placut. Probabil din cauza melodiilor semnate Abba.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter