If it compiles, ship it!

If it compiles, ship it! ©

Lucrez ca programator de aproape zece ani. Bine, poate că nu în toți acești ani am făcut programare per se, dar asta e mai puțin relevant. Ce este relevant este că întotdeauna, fără excepție, am făcut tot posibilul să livrez cea mai înaltă calitate de care eram capabil la acel moment. Poate că am întârziat, poate că nu mereu am livrat cum se aștepta clientul, dar de fiecare dată am livrat ce trebuia, construit după cele mai înalte standarde personale (care standarde au tot crescut, mai ceva ca Făt Frumos).

Ceea ce mă face să mă întreb: de ce ar urma cineva niște dogme, mergând pe clasicul principiu „crede și nu cerceta”? Mai deunăzi un prieten îmi povestea că are un coleg de muncă ce nu doar că urmează niște reguli orbește, dar încearcă să impună aceleași reguli și celorlalți. Întreabă cineva ceva? „Pentru că așa trebuie!”

Dacă punem la socoteală și încăpățânarea de a nu învăța, tocmai ne-am pricopsit cu un om numai bun de a fi concediat. Pentru că întotdeauna va ezita să încalce reguli, întotdeauna va avea o părere mai bună despre el, întotdeauna va suferi de Dunning-Kruger.

Cred că poți ochi un programator mediocru sau care nu a înțeles ce face cu ușurință dacă îl întrebi motivul pentru care face un anume task într-un anume fel și îl vezi cum se fâstâcește.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter