Ce altceva poți cumpăra cu 10.000$ (în afară de un Apple Watch)?

Ce altceva poți cumpăra cu 10.000$ (în afară de un Apple Watch)? ©

În urma prezentării Apple de acum câteva zile (în care au zis că vor avea un ceas din aur la doar 10.000$), au început să apară tot felul de comentarii și articole despre cum ai putea cheltui (mai bine) acei bani. Articole scrise, evident, de oameni ce încasează 50.000/an (sunt un optimist incurabil).

Ce nu (cred) că realizează unii este că toate produsele, indiferent de preț, se adresează anumitor pături sociale. Mai exact, acelor oameni ce-și permit să plătească acest preț fără vreun impact asupra bugetului personal.

În plus, banii plătiți pe un astfel de produs nu cumpără neapărat acel produs cât statutul conferit de acel produs. Pentru că așa cum nu-ți place ideea de a te îmbrăca de la SH („ca toți săracii”), nici unuia cu un cont de zeci/sute de milioane nu-i convine să-și ia un ceas de doar $400.

Ca o paralelă, hai să ne imaginăm un bătrân de 80 ani, cu o pensie infimă (nu că ar exista așa ceva în România, dar de dragul discuției…) pentru care 10 lei ar însemna mâncarea pe cel puțin o săptămână. Pentru tine însă, 10 lei înseamnă o sumă infimă, din care nici măcar un pachet de țigări nu poți cumpăra…

Așa este cu orice produs obscen de scump (Vertu, Lamborghini șamd). Acum putem să ne liniștim și să ne întoarcem la calculele clasice (deja!) referitoare la prețul real al unui device Apple? :D

4 Comentarii

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter