Aplicații de iPad pentru toddlers

Aplicații de iPad pentru toddlers ©

Am instalat ieri vreo zece aplicații pentru copii mici pe iPad. Știi ce au toate în comun? Faptul că toate au In app purchases (adică aplicația prezintă o funcționalitate de bază ce o poți extinde prin achiziționarea diverselor pachete).  Asta nu e ceva greșit, la o adică mi se pare normal ca tu, producător de ceva, să încerci să-ți vinzi produsul oferind mostre gratuite.

Ce mi se pare ușor greșit însă este modul în care alegi să promovezi aceste pachete: pop-ups, alerte peste alerte și tot felul de notificări.

Într-o aplicație destinată copiilor de 1-2 ani.

Sigur, este foarte important să profiți de toate posibilitățile de promovare și să încerci să vinzi prin toate metodele imaginabile, chiar dacă asta înseamnă să abuzezi (oarecum) de potențialii clienți; dar realistic vorbind, ce șanse sunt ca un toddler să știe să introducă parola pentru a cumpăra o extensie?

În plus, aplicațiile gratuite afișează și tot felul de bannere. Și pentru că Disney sau Marvel nu folosesc astfel de canale pentru promovare (cel puțin nu în România), ce anunțuri crezi că se afișează? OLX și Dedeman. Evident că un copil de 1-2 ani va lăsa iPad-ul, se va duce la mă-sa și va spune „vleau să melgem la deman!”

Zău că producătorii nu-și folosesc produsele!

În limba engleză există cuvinte ce descriu mai bine intervalele de vârstă; în limba română însă, pentru infant, toddler sau tot nu prea găsești o altă traducere în afară de „copil” sau „sugar” . Toddler reprezintă segmentul 1-2 ani.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter