Nu am timp să învăț!

Nu am timp să învăț!

În societatea noastră sunt anumite meserii în care ar trebui să fii tot timpul la curent cu ce se întâmplă. Tendințe, inovații, idei, absolut tot trebuie absorbit și apoi filtrat. Voi vorbi din punctul de vedere al unui programator, dar, evident, se aplică și altor meserii (ai vrea să fii tratat de un medic ce nu a citit nimic în domeniu în ultimii 40 de ani? ai vrea să fii apărat de un avocat ce nu a citit nimic în domeniu în ultimii 20 de ani?)

Cea mai bună modalitate de a trece prin toate stadiile cunoașterii este, evident, documentarea. Eu obișnuiesc să citesc de toate, tot timpul: când sunt la PC, înainte să dorm, ba chiar și când plec de acasă cu orele: îmi pun căștile în urechi și ascult câte un podcast interesant.

Ceea ce ne aduce la ideea principală: din când în când, recomand prietenilor programatori diverse articole (sau cărți) de citit; articole ce consider eu că merită citite. Majoritatea nu au timp de pierdut cu astfel de prostii…

Situația se aseamănă foarte mult cu situația medicilor de acum 150 ani:

Prin 1850, un medic – Ignaz Semmelweis – a observat că, spălându-se pe mâini înaintea intervențiilor, numărul operațiilor reușite a crescut de câteva ori. Încercând să-și convingă colegii, a avut parte de mult scepticism: la o adică medicii nu aveau timp de toate prostiile – i.e. să se spele pe mâini – ei erau prea ocupați să trateze pacienții! Și au avut nevoie de vreo șaizeci de ani pentru a fi convinși de acest lucru! (mai multe detalii despre nenea ăsta sunt aici).

Pe lângă asta, mai sunt oamenii care ori nu sunt plătiți suficient și dau vina pe alții ori stau cu anii pe salariul minim și care preferă o o pungă cu semințe și o bere cu băieții (unde, evident, găsește o mulțime de vinovați pentru non-succesul lui)

2 Comentarii

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter