Săptămâna Mare

Deoarece fanii mi-au atras atenția că aproape se termină postul mare și eu nu am scris nimic despre asta, m-am hotărât să mai păcătuiesc încă o dată și să blafemiez (există cuvântul ăsta?!) pe o temă dată.

Așadar nu voi scrie mult, îți voi pune o întrebare al cărei răspuns mă macină de ceva vreme:

Dacă de la Crăciun (și înainte, dar ala a fost ultimul post :D ) și până acum ai fost o scârbă de om, crezi că pentru o săptămână de post – ținut dintr-un snobism neînțeles – bătrânelul simpatic de sus o să-ți ierte păcatele?

De ce snobism neînțeles? Pentru că unii țin postul doar că e la modă. Țin doar un post culinar de o săptămână (cum ar fi fost ca Iisus să care crucea juma’ de drum și să zică: băi romanilor, eu îmi bag picioarele! Nu pot să car ditamai crucea! Nu puteați și voi să-mi dați să car altceva mai ușor? Să aduc un suc la soldați de ex?) pe parcursul căruia poftesc la diverse bucate (băi, ce aș mânca acum niște friptane… dar nu pot, că sunt în POST!), înjură de toți sfinții și de toate sărbătorile (ai observat că există înjurătura „Paștele Mă-tii”? de ce nu există și „Crăciunu’ Mă-tii”?) și se f*t în draci de zici că-s iepuri.

În schimb, dacă îi inviți la o shaworma (la Famous :w00t: ) îți spun foarte revoltați: „băi, nu pot, ȚIN POST!”. Urmat de „băi, mi-ai făcut poftă de shaworma…”. Peste încă juma de oră: „Băi Ntz, mă gândesc numai la shaworma ta…”.

Ții post? Stai, înghite în sec. Nu înjura (parcă musulmanii au o vorbă: trebuie să ai grijă și ce iese din gură, nu doar ce intră), nu pofti și nu te f*te ca disperatu’ și așteaptă să treacă postul, că doar n-au intrat zilele în sac și îți moare…

Tu ții post?

5 Comentarii

mitica a scris

In primul rand as vrea sa iti vad fanii … sa ii castrez. In al doilea rand postul nu este obligatoriu. Postul implica o purificare a sufletului prin interzicerea placerilor fizice. Nu iti asigura iertarea pacatelor, dar conteaza. „Craciunul ma-tii” nu va fi niciodata. Suna nashpa. Si trebuie sa recunosc ca este fabulos si de-a dreptul genial sa ii faci pofta (mai ales de o shaworma) unuia care tine post. Din partea mea este pana aici okey. De-a lungul timpului am observat ca este la moda sa tii post. Probabil arhiepiscopia a apelat la o agentie de advertising pentru a promova manifestarile religioase prevazute de bisersica. Nu vom stii asta niciodata. Next, poti sa injuri tot anul … conteaza perioada in care tii post sa nu o faci. Si repet cu acest prilej: nu iti garanteaza intrarea in rai, dar te aduce destul de aproape. Si faptul cum vorbesti despre mantuitor … of of of ioane … m-as fi suparat – dar te iert. Cum de ce ? pai

parcă musulmanii au o vorbă: trebuie să ai grijă și ce iese din gură, nu doar ce intră

Deasta. Chiar insusi Iisus a spus asta. Rezulta ca tu nu prea ai asa habar care cum sta treaba in religia sub care te-ai nascut dar ai ales sa o renegi. Si ca sa fie pentru toata lumea clar … eu nu cred in dumnezeu … eu sunt concurența fidela a acestuia !!!

v3l0 a scris

Tre sa fie o emmo-girl undeva care il divinizeaza pe Ion doar pt ca se ia de emmo-kids :)) si aia ar tine post si orice altceva de la si pt Ion :))

Acum parerea mea despre post/religie:
Tind sa cred in „mosuletul simpatic” care sta pe sus si ne supravegheaza tot si ne da constant peste bot ca sa ne invatam minte ca muncim pt o viata mai frumoasa… dar tind sa injur TOT anul, sa NU tin post, sa NU trec pe la biserica, dar am pretentia ca daca sunt un om bun, daca ii ajut pe cei din jur de fiecare data cand pot si cand consider ca asta e calea corecta… well… n-ar trebui sa-mi fie frica de fulgere. DELOC!

dragossh a scris

Aceeasi parere o am și eu, v3l0. Cred că pe Dumnezeu (oricare ar fi el) îl interesează mai mult să nu fii o jigodie de om decât dacă ții sau nu post.

Cunosc o persoană care se potrivește exact cu descrierea făcută de Ion. Chiar și eu m-am întrebat, ce rost are să ții post dacă tot la fel de urât te comporți?

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter