Când scriam aici de câinii din fața blocului, scriam după ce am făcut (încă) o sesizare pe pagina Primăriei. Cumva, în naivitatea mea, încă mai cred că se pot întâmpla și lucruri bune în țară (și, cu demisia lui Mazăre din PSD și în curând din Primărie, mi se confirmă acest lucru).
În fine, am făcut sesizarea și, după o săptămână primesc răspuns:
Echipa de ecarisori s-a deplasat in cartierul dvs. dar a fost impiedicata sa-si desfasoare activitatea de catre persoane care nu au permis ridicarea cainilor. Pentru a da curs solicitarii dvs. echipa de ecarisori va reveni in cartier
Și, evident, problema era marcată ca rezolvată.
Nu că ar fi fost un șoc prea mare; la o adică nu mă așteptam să se rezolve… ceva. Dar îți dai seama cât de hilară e toată situația asta? Și îți dai seama cât de ușor s-ar putea rezolva?
Fiecare echipaj de ecarisaj să fie însoțit de un echipaj de poliție. Orice babă nebună care începe să înjure va fi luată la întrebări de echipajul de poliție. Să vedem atunci cât de iubitori de câini sunt iubitorii ăștia de câini!
Taxa de liniște și siguranță§
Ca PFA, am deosebita onoare să sponsorizez vacanțele în Brazilia plătesc mai multe taxe comparativ cu restul populației. Una din aceste taxe este Taxa de liniște și siguranță. Care zice așa:
(1) Taxa constituie venit cu destinaţie specială instituită în temeiul prevederilor art. 282 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, şi este fundamentată de necesitatea menţinerii condiţiilor civilizate de trai în locurile publice. Se utilizează pentru paza unor bunuri publice, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor şi a faptelor ilicite, antisociale, manifestate prin cerşetorie, furturi, tâlhărie şi prostituţie, pentru combaterea comerţului stradal neorganizat, prevenirea depunerilor de moloz şi gunoi menajer şi pentru prevenirea lipirii de afişe pe faţadele clădirilor, stâlpi şi copaci.
Sigur, câinii nu intră în nici o categorie din cele de mai sus, dar având în vedere că absolut tot ce este în lista aia se întâmplă fără nici un fel de restricție, măcar să facă ce îi zice numele: liniște și siguranță.
Sunt de acord ca e o problema.
Dar… Nu erai cumva tu care se plângea ca oamenii se așteaptă la prea mult de la guvern? Gen, „guvernul trebuie sa repare economia”, „guvernul trebuie sa creeze joburi”, „guvernul trebuie sa se ocupe de maidanezi” etc. Ideea asta rămasă din comunism în care guvernul face tot…
Ba da, eu eram. Doar că autoritățile sunt singurii care se pot ocupa de aceste probleme. Altfel este ilegal.
Dar în ritmul ăsta, probabil că la un moment dat voi risca un dosar penal…
Chiar am avut o conversație despre maidanezi acum câteva săptămâni cu niște prieteni din State.
Ei au fost foarte surprinși ca oamenii nu prind maidanezii de lângă casa lor și să-i ducă la veterinar pentru a fii castrați. Pe banii lor evident.
Dar pare o soluție buna pentru toată lumea, „iubitori” de animale sau nu, fără incurcatura de la autorități.
Ce vrei sa spui ca e ilegal pentru ca localnicii sa se ocupe de problema?
Așa cum am scris și în postul ce va fi publicat mâine, castrarea nu reprezintă o soluție. E ca și cum ai avea șobolani în hambar și nu-i omori pentru că se va termina porumbul și vor muri ei de foame…
Sigur, poate că-i exagerată comparația; nici nu sunt extrem de încântat de ideea eutanasierii. Dar dacă asta e singura soluție cu adevărat eficientă, nu am nimic împotrivă…
Doar ca… castrarea e o soluție ce merge foarte bine… Exista precedent.
Ai motive sa crezi ca nu merge? Analogia ta… Nu prea are sens fiindcă nu exista tangențe cu situația asta.
Ok, hai să spunem doar că nici un câine nu mușcă sau latră cu ouăle
Metoda castrarii e pentru a nu-i lăsa să se înmulțească. De unde crezi ca avem atâtea câinii?
Metoda ta merge și mai bine, dar ideea ce o zic eu e aceeași, de ce nu o faci tu și de ce te aștepți ca primăria sa facă asta?
Vezi tu, îi castrezi, dar asta nu-i ia de pe stradă. Nu-i face să latre mai puțin. Și cu siguranță nu-i face să muște mai puțin. Sigur, poate că în cinci ani se va reduce numărul lor, dar nu este chiar o problemă atât de inofensivă încât ar putea aștepta atât.
Nu o fac eu din motive strict legale: este ilegal să anesteziezi de capul tău câinii (iar altfel nu-i poți prinde să-i duci la veterinar), nu-i poți aduna într-un țarc (mă rog, poate că asta poți, dar costurile sunt mult prea mari) și sub nici o formă nu-i poți eutanasia. Ba dacă nu mă înșeală memoria, chiar și un „accident” cu mașina este ușor ilegal… Despre ce alte soluții vorbești?
Din câte știu este obligatoriu înregistrarea câinilor, carnet de sănătate, microcipare,etc. De ce echipa de mai sus nu a verificat asta? Nu este înregistrat cățelul? Pa!
Procedeul este următorul:
– vine hingheru’
– baba simte
– baba iese în fața blocului
– baba începe să țipe la hingher
– hingheru’ pleacă pentru că „nu a fost lăsat să acționeze”.
Baba e fericită că nu i-a luat nimeni potăile, hingherul e fericit că nu a trebuit să alerge după potăi, eu plătesc taxele degeaba.