Despre magazinul Koton din Maritimo, Constanța

Despre magazinul Koton din Maritimo, Constanța

Mi-am adus aminte de o întâmplare cu magazinul Koton din Maritimo. Acum câțiva ani s-a dus nevasta să-mi cumpere un cadou: ceva de îmbrăcat.

Dacă nu mă cunoști personal, permite-mi să-mi fac un autoportret (verbal, desigur): o namilă de aproape doi metri înălțime la 120kg (atunci, că acum sunt la puțin peste 100).

În cazul în care nu cunoști nici o persoană în afara standardelor, îți zic și că cei ce trăiesc în extreme (ori prea mari, ori prea mici) au de multe ori dificultăți în a-și găsi și încălțăminte și îmbrăcăminte: ba hainele lungi sunt doar late, ba pantofii sunt cu cioc sau, mai grav, cu toc, ba, mai nou, au început să apară haine cu sclipici. Pe scurt, îți găsești haine doar dacă ai fix aceleași gusturi ca restul populației și te încadrezi în niște tipare destul de fixe.

Revenind: ajunge nevasta acasă, mândră cu achiziția ei: o minunată bluză (XXL, da?) în care mă simțeam ca Hulk. Stătea extrem de mulată iar mișcările îmi erau limitate. Eh, relax, nu-i problemă, avem bon, putem să ne ducem înapoi să o schimbăm, nu?

Ajungem în magazin, explicăm situația, domnișoara ne spune că putem alege alt produs. Cum toate produsele erau la fel de mici, am decis să cerem banii înapoi. Doar nu ești atât de naiv încât să crezi că s-a putut! Degeaba am insistat pe ideea că nu găsim ceva potrivit, șefa de magazin (sau cel puțin șefa domnișoarei inițiale) era foarte categorică: ori alegeți alt produs ori plecați cu produsul inițial.

În final am cumpărat alte haine, pentru nevastă. Pentru care s-a făcut un proces verbal pentru care am așteptat vreo zece minute. „Paguba” noastră? Vreo 200 lei. Paguba lor? Un client nemulțumit ce nu va mai cumpăra niciodată de la ei.

Chiar dacă nu mi-am făcut un obicei din asta, s-a întâmplat de câteva ori să fie nevoie să cer banii înapoi în câteva magazine. În toate, fără excepție, am primit banii înapoi, fără nici un fel de probleme, fără dat explicații, fără fițe.

De ce am scris toată povestea asta despre Koton Constanța? Păi se pare că încă mai au angajații la fel de sictiriți.

5 Comentarii

George a scris

Vanzatorul nu este obligat prin lege sa-ti dea banii inapoi daca vrei sa returnezi un produs (nou/fara defecte) = sunt foarte mici sanse sa faca asta.

Solutii:
1. Probezi in magazin si cumperi online: deci ai 10, 15 sau 30 de zile timp sa te razgandesti
2. Defecte! :)

Ionuț Staicu a scris

Asta chiar nu mai știu și să-ți spun drept… nici nu îmi (mai) pasă. :)

Atunci când, ca magazin, pui profitul mai presus de un client (orice client, că îți cumpără de 10 sau de 1000 lei), există o problemă.

Atunci când pui profitul mai presus de un client atunci când ai taraba plasată într-un mall plin de magazine ce vând aceleași produse există o problemă și mai mare.

Dacă nu am fost eu singurul ghinionist, faptul că magazinul încă mai există reprezintă un mister :)

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter