Jquery Rate Plugin

Jquery Rate Plugin

Ok, ăsta e primul meu plugin scris pentru jQuery (de fapt, dacă stau să mă gândesc, e primul plugin scris vreodată pentru ceva). Ce face? Te ajută să introduci o „chestiuță” pentru votare oriunde în pagină într-un mod foarte simplu.

Cum face?


În atributul title sunt specificați parametrii sistemului de notare. În interiorul tagului span va fi inserat dinamic (pentru care nu trebuie să-ți faci griji) codul ce va realiza votarea propriu-zisă.

Parametrii:

current – reprezintă nota curentă. Se pot pune note de la 0 la 5 cu subdiviziuni.
href – pagina în care se contorizează votul. Aceasta trebuie să returneze noua notă.
id – id-ul elementului pentru vot. Dacă sunt 10 locuri în care poți să votezi diferite chestii, fiecare are id-ul propriu.

Am ales această metodă deoarece mi s-a părut a fi cea mai la îndemână.

Cum orice script iese mai bun dacă îl faci atunci când ai nevoie de el (și nu la comandă), acest plugin a fost făcut acum aproximativ o lună pentru un site (al cărui link îl voi da când va fi lansat) și se pare că funcționează foarte bine :) . Plugin-ul este gratuit, poți să-l modifici după bunul plac, fără nicio restricție. Backlinks nu sunt obligatorii (dar nici deranjante :D ). Partea de CSS/HTML este „împrumutată”. Din păcate nu mai știu de unde deoarece la momentul respectiv nu plănuiam să dezvolt un plug-in și am căutat și încercat o mulțime de sisteme de votare, fără să găsesc vreunul care să mă satisfacă. Prin urmare, a ieșit ce a ieșit :D

Demo aici (click). Nu rămâne selectată steluța pe care se face click deoarece am presupus că scriptul PHP trimite o medie între notele date până în acel moment. Scriptul MEU php trimite un număr întreg random între 0 și 5.

Download aici (click).

Idei, sugestii, păreri sunt toate binevenite.

7 Comentarii

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter