Scrisoare către ANAF

Scrisoare către ANAF

Dragul nostru ANAF, îți mulțumim că te-ai decis să faci un pic de ordine în acest haos al facturilor date pe blat și al produselor vândute fără bon. Chiar mă bucur că nu mai sunt singurul fraier din cartier ce nu încearcă să te fraierească și care-și plătește taxele (nu chiar mici!) la timp.

Și pentru că ești plătit din banii mei îmi ești simpatic – dar și pentru că ai declarat că ți-ai propus să elimini evaziunea de orice fel – permite-mi să-ți ofer o idee, două, din care ai putea scoate ceva mărunțiș.

Știi palatele țiganilor? Hai, trebuie să le știi, sunt împrăștiate prin toată țara, e imposibil să nu fi văzut cel puțin unul! Eh, ia pune mata câțiva agenți să facă o comparație între impozitele plătite în ultimii 30 ani vs valoarea imobilului.

Și dacă tot suntem la verificări de genul ăsta, nu verificăm polițistii, doctorii sau politicienii in același mod? Măcar să-i întrebi în gluma de unde au bani de vilă și trei BMW-uri dintr-un salariu de 1-2000€/lună (sunt optimist și generos, da?).

După ce îi verifici pe ăștia, te rog să continui să prinzi toți evazioniștii ăștia nenorociți, ce vor să te păcălească prin nedeclararea celor 15 bani. Pentru că n-am nimic cu tine atunci când îți faci treaba corect.

Și după ce i-ai prins pe toți ăștia, poate ne explici de ce în ultimii 25 ani nu ți-ai făcut treaba și te-a apucat abia acum.

2 Comentarii

Ionuț Staicu a scris

Nu-mi dau seama dacă e trolling sau nu, dar o să-ți răspund ca și cum ai vorbi serios:

– cred că nu se face diferența dintre evaziune și… orice ar fi diferențele astea. Ca vânzător, cum procedezi când clientul îți lasă 10-20-30 bani? Sau ce faci dacă nu are clientul să-ți dea 10 bani?
– dar să zicem că asta e evaziune iar statul a pierdut 100.000 lei. Firmele astea închise nu vor mai plăti impozite timp de o lună. Nu vor mai plăti TVA. Nu vor mai vărsa nimic în vistieria României.

Sunt curios câte firme se vor închide în urma acestei acțiuni deștepte…

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter