jQuery UI 1.5b4

jQuery UI 1.5b4

Well… se pare ca băieții de la jQuery nu dorm (sau se mai trezesc din când în când) și mai lansează câte o versiune de ceva din când în când. De această dată, acest „ceva” s-a nimerit să fie UI, o continuare a Interface (scris de Eyecon). De fapt, dacă îmi aduc aminte bine, UI este un fel de Interface 2.0.

Citind blogul jQuery văd că noua versiune (ce este în continuare beta) repară un sac de bug-uri, aduce un redesign al paginii UI (care între noi fie vorba… arată MULT mai frumos decât precedentul), un downloader pentru un build custom al UI și câteva demo-uri la efectele din UI/Enchant.

La prima vedere pare OK, DAR ~80k pentru sortable/draggable/droppable mi se par un pic cam multișor…. Da, momentan voi rămâne la Interface (momentan sunt blocat la Interface într-un proiect ce este prea mare și prea aproape de finalizare pentru a-l modifica) dar la următorul proiect voi folosi fie UI, fie MooTools (de care am auzit numai lucruri bune și care sper să iasă din beta într-o lună-două)

2 Comentarii

tsk a scris

La nivel de framework sustin jQuery in defavoarea lui MooTools. Asta pentru ca jQuery este o implementare mult mai logica din punctul meu de vedere si uniformizeaza lucrul cu JS pe browsere multiple.

Sigur si MooTools face asta, dar mi se pare mai slab ca overall JS coverage.

Vad asta ca un avantaj fata de framework-uril de widgets (see YUI). jQuery nu-ti da totul pe tava dar iti pune in mana niste unelte foarte valoroase.

Staicu Ionuț Bogdan a scris

Eu folosesc o librărie în primul rând pentru a realiza diverse efecte (deh, efectul WOW-ish trebuie să funcționeze, nu? :w00t: ) și în al doilea rând pentru ajax requests. Iar moo îmi pare că este net superior lui jquery în ceea ce privește „finețea” efectelor și a resurselor folosite.
În plus, mootools are 20k (minified & gzipped) cu toate opțiunile incluse (inclusiv draggable things) pe când jQuery are el singur 11k…

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter