Un copil urmează vreun standard?

Un copil urmează vreun standard? ©

Dacă te apuci să citești vreun forum de mămici vei rămâne surprins să afli că un copil la vârsta de X luni trebuie să aibă Y kg și Z cm. Pentru că, spre deosebire de oamenii „mari”, copiii sunt identici. Toți se nasc cu o greutate de 3.25 kg și o lungime fixă de 42.5cm. Toți au aceeași constituție, toți arată la fel. De asta se și pun etichete copiilor în spital: să nu se încurce între ei!

Oameni buni, copiii, la fel ca și adulții, sunt diferiți. Nu poți avea pretenția ca dintr-un cuplu în care amândoi au 1.50cm înălțime să iasă un copil de 60cm și 5.4 kg! La fel, nu e de așteptat ca dintr-un cuplu în care amândoi au peste 1.90cm să rezulte un copil de 2.5kg și 35cm.

Iar de aici rezultă tot felul de combinații dubioase: hainele pentru copii de 4-7 luni sau pantofii pentru copiii de 9-12 luni sunt doar două exemple, din care rezultă că nici producătorii de haine nu-și folosesc produsele!

Prin urmare, poți recunoaște cele mai potrivite haine de copii printr-un procedeu foarte simplu: suni părinții și întrebi: „ce lungime are?”. Apoi cauți hainele pe care scrie lungimea, nu vârsta.

Pentru că așa cum nu îți cumperi haine pentru 24-28 ani, nu ar trebui să cumperi nici copilului pentru 3-7 luni.

3 Comentarii

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter