În căutare de talente

În căutare de talente ©

Mai apuc să mă uit din când în când la spectacole de genul Românii au talent și nu pot să nu observ un șablon cel puțin deranjant când vine vorba de filmare: cadrele sunt luate în calupuri de câteva secunde, se schimbă brusc și foarte des și cea mai mare expunere pe TV o are… juriul. Sau publicul. Din tot spectacolul făcut de vreun concurent, abia apuci să vezi vreo zece secunde (din câteva minute).

Exceptând, desigur, cazul în care concurentul se face de râs. Eh, atunci este tot timpul în prim-plan, îi arată jumătate din povestea vieții, trei sferturi din timpul petrecut în culise și jumătate de oră cu ce face după ce este respins. Vorba ceea, doar nu te aștepți să vezi oameni talentați la șouri de talente?!

Iar asta nu se întâmplă doar la Românii au talent. Nu, nicidecum! Încearcă să privești Masterchef care, dintr-un show culinar (cum mă aștept eu să fie; și nu din fițe ci doar pentru că numele implică acest tip de conținut) vezi un pic de cum se taie ceapa, un pic de aranjat mâncarea în farfurie și un pic de prăjit. Sigur, nu mă aștept ca cineva să înceapă să explice tehnici de bucătărie sau alte minuni, dar să zicem doar că nici să afli ce crede un concurent despre alt concurent nu este motivul pentru care urmărești emisiunea. Și nici plasarea de produse (uneori enervantă).

Din păcate, deștepții din Media Pro, în foamea după bani, au înțeles internetul în cel mai prost mod posibil: publicăm doar pe platforma noastră, nu oferim (o)embed, nu publicăm în nici un loc în care nu putem controla reclamele afișate. Felicitări!

Din fericire (?!), se pare că ăsta-i formatul emisiunii, așa că pot da ca exemplu audițiile din altă țară (UK):

Acum spune tu dacă la un număr de iluzionism (sau dans, sau desen sau orice!) nu îți dorești să vezi fețele juriului, publicul mirat sau păcălicii ăia doi gazdele din culise. Exact!

Dansul la bară§

Este posibil să fiu prea încuiat/pudic dar mi se pare ușor deplasat să-ți încurajezi copilul de opt ani să danseze la bară.

6 Comentarii

A.Busuioc a scris

Serios, joie, mai mult Discovery?! Mai mult Discovery care din postul foarte bun care era acum mulţi ani (emisiuni/documentare axate pe ştiinţă) a devenit un fel de OTV al Europei, cu emisiuni „real-life”, gen Regii Amanetului sau Regii Containerelor sau (insert whatever shitty TV program here)? Nu, mersi.

Dar da, mai puţin TV. Că n-ai ce să vezi, se ştieeeeee. Chitara pe spate, solo percuţia. Că nu prea ai nici alternative, iar se ştie. Noi mai piratăm un film, un documentar, ceva. În cazul lui Ionuţ e mai greu, ştii că el e corect şi nu face d-astea. :D

Cât despre emisiunea în cauză, e un rahat. Mai mult văd juriul şi ce fac ăia doi aiuriţi în spatele culiselor decât văd momentul în sine (cu mici excepţii în care momentul ia faţa juriului la capitol timp petrecut pe ecran). E la fel de rahat cum erau şi emisiunile de pe OTV, numai că aici ai „vedete” care jurizează şi public care aplaudă/râde/plânge la comandă. O, da! Niet kultur!

Ionuț Staicu a scris

1. Nu am Discovery. Am History, care-i praf, iar din ce spune vecinu’, nici Discovery nu-i prea departe.
2. Dacă s-ar uita toți la TV cât mă uit eu, cel mai probabil s-ar întâmpla două chestii: s-ar reduce simțitor consumul de curent electric și ar scădea toate rating-urile. Doar că uneori nu am energie pentru altceva și mai stau și vegetez la TV…

A.Busuioc a scris

1. Discovery _este_ praf. Nu ştiu dacă mai au 2 sau 3 emisiuni legate de ştiinţă/istorie, în rest numa’ porcării.

2. N-ai energie pentru altceva? Căştile pe urechi şi muzică_cât cuprinde. Eu unul aşa fac. Sau câte un RTS/FPS shooter, aşa, de lipsă de energie şi trândăveală. Nu de alta da’ vegetând la TV parcă-ţi vine să-l arunci pe geam …

A.Busuioc a scris

Eu am ture de zi după care ajung la bârlog şi îi dau cu Within Temptation sau Kitaro sau Vangelis în timp ce trimit 2-3 legiuni de Zealoţi, sprijinite de minim un escadron de Carriere, la luptă împotriva unei mase de Zergi însetaţi de sânge, so …

To each his own. :D

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter