Bookmarklet util pentru bloguri

Bookmarklet util pentru bloguri

Întrucât bookmarklet-ul anterior a avut un oarecare succes, iar Quote-ul automat ce l-am făcut de dimineață merge frumos și mi-ar place să-l văd pe alte bloguri, m-am gândit să îl fac accesibil oricum (desigur, nu chiar așa de frumos ca la mine pe blog :D ).

Acesta este la fel de simplu de folosit ca și bookmarklet-ul anterior, poate chiar mai simplu de „instalat”: pur și simplu tragi următorul link în bara de bookmarks.

Drag this

Din păcate (da, sigur!) nu merge în Internet Explorer (în alte browsere nu am testat, dar ar trebui să meargă). Altfel spus: fă-ți bă update!

Ok, dar ce face? Păi… Dacă ești blogger profesionist (sau îți place să comentezi mult pe alte bloguri) și obișnuiești să-i citezi pe alții, nimic mai simplu: selectezi textul pe marginea căruia vrei să comentezi și apeși pe bookmarklet. Textul selectat va fi inserat în formularul de comment, în interiorul tagului <blockquote>, ție rămânându-ți doar să îi răspunzi celuilalt utilizator. Cât de (in)util este și acest bookmarklet, te las pe tine să-mi spui. :D

Momentan este în stadiu beta :w00t: iar dacă observi vreo funcționare dubioasă, te rog să-mi lași un comment aici ;)

Deoarece am plecat de la premisa că un blog are maxim un textarea, este posibil ca în cazuri extreme să funcționeze aiurea (să insereze selecția în primul textarea). Se poate modifica să funcționeze și pentru forumuri (cu un alt bookmarklet), înlocuindu-se <blockquote> </blockquote> cu [quote] [/quote].

Enjoy!

5 Comentarii

add a scris

Ok, dar ce face? Păi… Dacă ești blogger profesionist (sau îți place să comentezi mult pe alte bloguri) și obișnuiești să-i citezi pe alții, nimic mai simplu: selectezi textul pe marginea căruia vrei să comentezi și apeși pe bookmarklet.

haide cool

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter