Cum putem lua mai ușor banii cetățenilor?

Cum putem lua mai ușor banii cetățenilor? ©

Am dat de articolul ăsta. Nu este nevoie să citești toată povestea; titlul și următorul paragraf sunt suficiente pentru a-ți face o idee:

Înfiinţarea unei firme se realizează în zece minute. Atât mi-a luat mie la 2 noaptea când mi-am înfiinţat prima firmă în Londra. Totul se face pe internet şi este extrem de simplu

Altfel spus, statul englez vrea să ia banii cetățeanului și facilitează acest lucru în toate modurile posibile.

Comparăm cu statul român? Unde trebuie să te duci la ONRC, aștepți câteva zile, apoi îți faci ștampilă, cu care te duci la ANAF și la Trezorerie? Unde afli că ai nevoie de niște jurnale (ce nu sunt disponibile în vreun sediu ANAF), și, după ce faci rost de jurnale, afli că nu la acel sediu ANAF trebuia să ajungi de fapt…

Dacă totul merge bine, în doar două săptămâni ai firma deschisă. La timp, să vină ANAF să te ardă că ai fost destul de prost să-ți deschizi firmă…

4 Comentarii

Bilen a scris

M-am mutat in Marea Britanie. Singurul document pe care l-am plimbat peste tot (cont nou in banca, intocmire acte angajator, inscriere la medicul de familie etc.) a fost o scrisoare semnata de la proprietarul in care stateam cu chirie. Nici macar nu mi-a trebuit originalul, o copie a fost suficienta.

M-am intors in Romania in vacanta, eu am apartament in Bucuresti dar in buletin locuiesc in Constanta (apartamentul parintilor) care m-au radiat de la salubritate. Na, pensionari. M-am dus la fisc sa recuperez impozitul pe masina. Mi-au cerut acte doveditoare oficiale traduse si legalizate ca am resedinta in UK. Eu le-am zis ca sunt mai catolici decat papa. Ei nu ca sunt ortodocsi.

A.Busuioc a scris

Între timp, dacă ai sub 35 de ani şi-ţi deschizi un biznis, statul îţi dă ceva chestii bune (10.000 de EUR şi nişte reduceri la taxe pentru 2 ani, parcă, dacă angajezi şomeri/tineri). Da’ când te duci să-ţi înfiinţezi persoana juridică îţi spune cineva? Nu, ce rost are?

În ‘Stanbul am luat în rate diverse chestii electrocasnice pe baza paşaportului. Aici ai nevoie de adeverinţă de la angajator şi alte câteva acte total irelevante. Deh, or fi şi turcii ăia proşti la comerţ, nu se pricep.

M a scris

Bai voi sunteti copii? Aici sunt inca la putere aia dinainte de 89 (la modu fizic). Eu cred ca ei inca se minuneaza ca IE VOIE sa iti faci firma privata. Sau ca nu e nevoie sa iti (mai) inregistrezi „masina de scris automata” la autoritati. Numai cine nu stie de unde am pornit poate sa se mire. E ilogic pur si simplu sa compari cu unii care nu au avut tancuri sovietice/comunism.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter