Cred că cei de la Prima TV sunt un pic ipocriți

Cred că cei de la Prima TV sunt un pic ipocriți ©

Când vegetam miercuri seara în pat, văd la Cârcotași o campanie foarte mișto împotriva mizeriei de la TV. Era Mărgineanu, tipul de la Vunk și alți vreo doi-trei oameni care erau săturați de toate jegurile (și la propriu dar și la figurat) din televiziunea românească.

Dacă asta cere publicul…§

Cu siguranță ai auzit asta de nenumărate ori, că publicul cere mizerie, că publicul vrea să vadă scandal între necunoscuți, că publicul vrea să vadă flegme la TV. De fapt, eu cred că publicul folosește astfel de emisiuni doar pentru a-și crește moralul, dar asta e altă discuție și se pleacă, oricum, de la o premisă greșită.

Dovada o face Masterchef, care a avut un rating în creștere. Culmea, fără drame, fără scandal, fără amenințări sau lucruri trântite…

Campania§

Așa, revenind la campania de la Prima TV, în care vor ei să facă CNA-ul să cenzureze reglementeze și astfel de emisiuni. Și la o adică, mi se pare normal; nu neapărat să impui emisiuni de cultură elitistă (cu discuții pe seama lucrărilor lui Kant), dar să reduci nivelul jegului.

Chiar vreau să văd vreun spălător de cadavre (măruță, capatos și cine o mai fi la modă) că iese și spune – clar și răspicat – că își dorește ca ai lui copii să se uite sau, mai interesant, să ajungă subiectul emisiunilor părinților.

Ipocrizia§

De ce zic că sunt ipocriți? Păi să nu uităm că ei ni l-au dat pe marele Bendeac. Și, ca și cum n-ar fi de ajuns, au două țoampe care se duc la diverse evenimente și fac pe incultele. Știi, așa, ironic. Ca hipsterii ce ascultă manele la modul ironic, dar ei, de fapt, sunt extrem de culți.

Singura diferență dintre voi și măruță este că voi nu aveți în spate toată mașinăria Media Pro, deci, nu aveți un rating pe măsură.

Un Comentariu

A.Busuioc a scris

Sunt toate o apă şi-un pământ, meh. Orice televiziune are şi emisiuni de rahat. Evident, cu excepţia televiziunilor care au _numai_ emisiuni de rahat.

Încă aştept momentul în care un provider de cablu TV o să-mi pună în faţă o grilă de programe din care să aleg eu ce programe vreau şi să plătesc abonament calculat strict pe numărul de programe. Până atunci îi falimentez prin lipsă.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter