Voturile negative descurajează conversația

Voturile negative descurajează conversația ©

Acuș se face un an de când am pornit Devforum. Am ales o platformă tânără pentru forum – Discourse – din curiozitate, dar și pentru facilitățile oferite out of the box. Una dintre aceste facilități este opțiunea de a vota pozitiv un răspuns dintr-o conversație. Asta pentru a evita răspunsuri de genul „Corect!” sau „Bravo!”.

Inițial am fost foarte contrariat de faptul că există opțiunea de a vota pozitiv un răspuns dar nu și opțiunea de a vota negativ! Dar, cu timpul, am ajuns la concluzia că e mai bine așa.

Chiar dacă nu sunt foarte activ pe blogurile românești, le citesc. Și pot spune că, de multe ori, comentariile conțin texte cel puțin la fel de interesante ca articolul în sine.

De la o vreme a apărut moda voturilor în comentarii. Este o idee bună, dar implementată prost ușor greșit. Iar aici nu vorbesc despre bug-urile plugin-ului ci de faptul că un vot negativ descurajează conversația.

Să zicem că îți expui o idee într-un comentariu. Primești 10-20-100 voturi negative. De ce le-ai primit? Nu poți decât să presupui că cineva nu e de acord cu tine.

De aici este doar un pas până la comentatorii ce primesc vot negativ pentru orice vor scrie.

Alternativa?§

Și aici o să-ți spun de ce cred că e mai bine să poți vota doar pozitiv un comentariu: pentru că atunci când ești de acord cu o părere nu trebuie să detaliezi DE CE ești de acord. Dar atunci când nu ești de acord… ei bine, situația se schimbă. Pentru că – cel puțin teoretic – ar trebui să-i răspunzi respectivului „nu sunt de acord cu tine pentru că…”.  Ar trebui să-i combați ideea.

Aici excludem haterii profesioniști care nu sunt de acord cu tine din principiu.

Pentru că știu eu că ții cu mazăre și clar ești prost, prostule, deci orice ai spune are legătură cu mazăre. Postacule. E clar că ai primit bani de la partid.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter