De când eram mic, l-am tot văzut pe taică-miu cum făcea prin casă diverse. Ba repara mașina de spălat, ba schimba garnituri la robineți și tot așa, repetând: „doar nu o să-l plătesc pe altu’ să facă ceva ce știu eu!”. Evident, chestia asta m-a influențat, așa că știu să fac și eu cele de mai sus. De fapt, cred că știu să fac tot ce ține de casă și nu implică ori vreo pregătire specială ori scule specializate (e.g. lipirea țevilor de la centrală, termopane, aere condiționate).
Prin urmare, anul trecut, după ce am plătit un meșter să ne zugrăveasca dormitorul și am rămas ușor profund dezamăgiți, am zis că voi face eu sufrageria. M-am documentat temeinic pe forumurile DIY românești și, înarmat cu scule – șmirghel, amorse, bidinele, cabluri – am început operațiunea de renovare: dat tapetul jos (se dă cu apă caldă), dat jos o parte din tencuiala umflată, pus iar tencuială, îndreptat ce m-am priceput, amorsat și văruit. Am acordat o atenție sporită și cablurilor: am montat prize de rețea, am tras cablurile prin plinte, și… totul e frumos
La sfârșit am pus parchetul, dar, pentru că trebuia și o șapă autonivelantă ce n-am mai pus-o pentru că avea nevoie de câteva zile să se întărească, se simt goluri în parchet. Nici o problemă, data viitoare voi pune șapă!
Anul ăsta am zis să fac ceva mai hardcore: să schimb gresia pe hol. Gresie pusă tot de taică-miu, acu’ vreo… să tot fie douăj’ de ani.
Tocmai m-am întors de la cumpărături cu câteva pachete de gresie, doi saci de adeziv, o oală de amorsă, pânză diamantată de flex șamd.
Partea bună este că majoritatea sculelor le am deja (flex, bormașină, ciocane, dălți). Partea nasoală este că nu am și scula esențială: aparatul de tăiat gresia. Și cum nu cunosc pe nimeni care mă poate ajuta cu unul, l-am cumpărat, că deh, mai avem de pus gresie și faianță în bucătărie și baie
Presimt că săptămâna viitoare va fi foarte, foarte lungă…
Felicitari! Ma bucur sa aud ca mai exista oameni care isi fac singuri amenajarile in casa.
Care încearcă să-și facă amenajările prin casă
Anul trecut, la un perete de sufragerie mă enervasem atât de tare încât eram pe punctul de a renunța. Pur și simplu nu ieșea cum îmi doream eu.
Nevasta zicea „uite că iese foarte bine”, eu ziceam „cum mă, nu vezi cum arată????” și tot așa. Am continuat și… să zicem că suntem mulțumiți de ce a ieșit. Un perete arată făcut de un începător, dar în rest e OK
Nu-mi plac chestiile astea pentru că inhalez incredibil de mult praf, iar măștile alea anti-praf sunt fix degeaba…
Înțeleg ca e un fel de tradiție pentru tine dar nu ar fii mai economic sa angajezi pe cineva sa facă treaba? Timpul tău nu e ceva gratis :p
O fi mai economic la prima vedere, dar m-am gândit așa: dacă vine cineva și începe să taie, spargă, bată nu prea mă voi putea concentra la lucru. Adică voi da bani doar să mă uit la ăia cum lucrează.
În plus, meseriașii români sunt recunoscuți pentru seriozitate, promptitudine și calitate
Ah bun, inteleg
„De când eram mic, l-am tot văzut pe taică-miu cum făcea prin casă diverse. Ba repara mașina de spălat, ba schimba garnituri la robineți și tot așa, repetând: „doar nu o să-l plătesc pe altu’ să facă ceva ce știu eu!”. Evident, chestia asta m-a influențat, așa că știu să fac și eu cele de mai sus. De fapt, cred că știu să fac tot ce ține de casă și nu implică ori vreo pregătire specială ori scule specializate (e.g. lipirea țevilor de la centrală, termopane, aere condiționate).”
…..vorba aia, romanu se pricepe la de toate, si nu, eu nu ma exclud, fac parte din categoria „Mesteru Manole”, cel putin asa mi se spunea pe vreamea cand …eh acum cativa ani prin copilarie…
Cu un patent și-o sârmă o să ajungem și pe Lună
Şi noi am zugrăvit singuri hol – avem mult hol!, băi, bucătărie, sufragerie. Am economisit atunci nişte milioane bune, acum se cere o reîmprospătare şi ce, crezi că o să dau cuiva bani să dea „o mână de var” pe pereţii mei? No way, dacă ştiu că pot eu.
Update 1: operațiunea de scoatere a gresiei vechi a fost un succes. A ajutat și faptul că a fost montată pe mozaic și cu adeziv normal.
Eu mi-am făcut temele și am cumpărat amorsă și adeziv flexibil și sper să nu am astfel de probleme.
Curățăm și ne apucăm de placat!
Update 2: curățat de praf, spălat pe jos de vreo trei-patru ori, degresat și întins amorsa peste mozaicul vechi (n-am de gând să dărâm blocul pentru a-l scoate, așa că am investit în amorse, adezivi etc. mai scumpi).
Aștept să se ususce amorsa și încep placarea. Yay!