De ce „Noaptea muzeelor” este (doar) un eveniment pentru hipsteri?

De ce „Noaptea muzeelor” este (doar) un eveniment pentru hipsteri?

Și pentru gură-cască.

În week-end s-a desfășurat a nu-știu-câta ediție „Noaptea Muzeelor”. Altfel spus, timp de câteva ore, intrarea la multe muzee din câteva țări a fost gratuită. Ăsta nu-i neapărat un lucru rău, dar nici foarte bun nu cred că este.

Se pleacă de la premisa conform căreia potențialii vizitatori ai muzeelor evită vizitele din cauza prețului unui bilet. O fi și ăsta un motiv, dar nu cred că ăsta-i principalul.

Hai să-ți spun un secret: muzeele sunt interesate de cei pasionați de istorie (sau artă, arheologie etc). Dar nimeni nu spune asta, pentru că nimeni nu vrea să fie văzut ca un incult sau ca un ignorant. Nici o problemă, am fost făcut în mai multe feluri, deci o spun eu!

Cei ce sunt doar vag interesați vor căuta pe Wiki și se vor mulțumi cu informațiile găsite online. Chiar și cei ce sunt pasionați vor veni o dată. De două ori. Hai, de trei ori. Și cam atât.

Altfel spus, dacă nu vorbim despre Smithsonian sau vreun alt muzeu cu arhive ce cuprind mii de exponate ce nu au fost încă arătate publicului, nu ai motive foarte bune să vizitezi același muzeu, iar și iar!

Dacă s-ar face o noapte a muzeelor în fiecare noapte timp de o lună, câți vizitatori crezi că vor mai veni în cea de-a treizecea noapte?

Muzeele nu sunt vizitate nu din cauza prețurilor mari; serios acum, de câte ori ai fi dispus să vezi același film?

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter