Încăpățânarea de a (nu) învăța

Încăpățânarea de a (nu) învăța ©

Unul din lucrurile care-mi plac în ceea ce fac este că pot învăța tot timpul câte ceva nou, indiferent dacă apuc să aplic în producție noile cunoștințe sau nu. De exemplu, zilele trecute reciteam o carte cu exemple în Java. Am scris sau voi scrie vreodată Java? Nu, dar sunt concepte și idei utile, ce pot fi aplicate și în alte limbaje.

Pe lângă cărți, mai citesc articole sau urmăresc conferințe pe Youtube de Python, Ruby, Go etc. Nu pentru că voi scrie vreodată cod în acele limbaje ci doar pentru a fi mereu „în priză”; pentru a vedea cum se fac lucrurile și în ograda altora.

Acum, în partea cealaltă sunt ăia care pur și simplu refuză să învețe, căutând scuze. Am câțiva prieteni cărora le recomand anumite materiale de citit ori de vizionat și de fiecare dată n-au timp™. Mie mi se pare cel puțin ciudat să refuzi să citești ceva ce te interesează direct din punct de vedere profesional.

Sau eu sunt cel ciudat?

2 Comentarii

ice4you a scris

Eu nu vad evolutia numai din punct de vedere profesional o cale! Poti evolua foarte bine ca si gandire si mod de abordare si neinregimentat si agatat de un rahat de profesie care la un momendat vrand-nevrand te va plafona, ca oricat de mult ti’ar place ce faci, intervine rutina si iote asa te trezesti ca ti’se flescaieste creierul. Sunt N’ variante de a face asta … in primul rand cred ca importanta fiind dorinta de a invata permanent cate ceva, a iti cultiva niste pasiuni si a descoperi mereu alte lucruri care sa te stimuleze. Din pacate lenea de a gandi ii doboara pe multi si o spun responsabil, avand in grupul meu destule cazuri de oameni isteti care s’au prostit de’a binelea dupa ce s’au concentrat doar pe munca aia a lor sau te miri ce alte obiceiuri ce i’a plafonat pana la nivel de prostie.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter