Când regulile NU sunt prea… reguli

Când regulile NU sunt prea… reguli ©

Acum câteva zile am scris despre reguli. Acum voi relua un pic ideea și o voi prezenta din partea cealaltă, a celui care observă că nu sunt urmate regulile.

Înainte să deschid devforum, adminstram un grup de facebook care avea o singură regulă: dacă ești nou pe grup, nu posta anunțuri de angajare. Strict din motive de spam.

Asta pentru că sunt extrem de mulți „recruiteri” care consideră ei că un programator va alerga într-un suflet spre un angajator ce spamează disperat pe unde apucă…

Știind că regulamentele sunt o chestie plictisitoare, pe forum am „instaurat” două reguli: nu jigni și nu promova materiale piratate. Reguli simple, ce pot fi urmate de toată lumea, nu?

Ei bine… Nu chiar. S-a întâmplat de vreo două-trei ori să apară materiale piratate pe forum și cam tot de atâtea ori să se ajungă la jigniri mai mult sau mai puțin directe.

Păi și până la urmă cum e? Susțin o aplicare a regulilor sau nu? Păi… Susțin regulile ce nu sunt tâmpite și/sau dogmatice. Regulile de bun simț, ce nu au nevoie de o analiză foarte profundă pentru a le deduce scopul.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter