Micul meșter: finalul (prima parte)

Am pus toate plăcile! Sunt foarte mulțumit de rezultat, mai ales că este prima dată când fac asta. Să vedem dacă trece testul timpului și dacă se sparge vreo placă atunci când pășesc pe ea. Azi dau și cu chit între plăci și toată operațiunea e completă și sub semnul succesului.

Pentru că s-a strâns (prea) mult text, am decis să împart acest post în două; partea a doua apare mâine.

Hai să-ți înșir ce am învățat din toată povestea asta.

Că nu e dificil§

Nu este o meserie grea din punct de vedere al tehnicii. Sigur, sunt secrete (specifice oricărei meserii), dar nu e ceva ce nu poate fi învățat ușor. În plus, sunt o mulțime de unelte, materiale și soluții pe piață încât trebuie să ai două mâini stângi tăiate de la cot ca să nu-ți iasă o treabă cel puțin acceptabilă.

În schimb, este o meserie împuțită (literalmente) și extenuantă fizic.

Am inhalat praf anul trecut cât n-am inhalat în 30 ani de viață. Ochelarii de protecție nu prea ajută (din cauza transpirației se aburește plasticul, indiferent cât de antiaburire sunt ei) masca de praf ajută un pic, dar după 15 minute de frecat peretele simți cum te sufoci.

Din păcate, în cei 200.000 ani de evoluție, nu am putut inventa un proces de curățare a pereților fără a genera aberant de mult praf…

Că materialele fac diferența§

Vopseaua ieftină se aplică mai… altfel. La fel și amorsa ieftină. Gletul ieftin face cocoloașe. Prizele ieftine sunt ieftine dintr-un motiv (de obicei sunt fragile și se sparg). La fel și întrerupătoarele, aplicele și alte dispozitive electrice. Avem prea puțini bani pentru a cumpăra materiale ieftine.

Că tot suntem aici:  îți recomand să cauți un sistem modular de prize. Eu am luat ceva în care am înghesuit două schuko, o priză normală și una de rețea, toate pe la vreo 60-70 lei (prizele de rețea îngropate – indiferent că-s simple sau modulare – sunt exagerat de scumpe!). Tot pentru sistemele modulare mai găsești întrerupătoare, variatoare, prize de antenă, prize de telefon etc. Hint: montează întotdeauna câte două prize de rețea în același loc. Pentru că știu un prieten™ care și-a pus o singură priză în perete și peste câteva luni și-a pus și imprimanta de rețea pe birou. Imprimantă pe care nu prea are unde să o înfigă…

Va urma…

 Era să uit§

În spatele cuierului – prins în perete de vreo treizeci de ani – am găsit un bilet de autobuz, două monede și două tichete CFR:

11312830_10204178472128644_8363216039847577465_o

Asta așa, că tot ziceam că-s nostalgic :D

3 Comentarii

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter