Micul meșter: finalul (a doua parte)

Micul meșter: finalul (a doua parte) ©

Să continuăm postul de ieri, în care povesteam ce am învățat din toată experiența asta.

Că uneltele fac diferența§

Aveam o pocnitoare de bormașină cu care nu puteam să dau o gaură într-un perete de BCA. Am împrumutat un Bosch (cred că asta) cu care am găurit, am făcut găuri în perete pentru priză modulară etc. Cred că mi-a salvat câteva zile! Bormașina veche? Am folosit-o pentru amestecat materialele!

Dacă poți împrumuta unelte de la prieteni, împrumută-le. De obicei uneltele bune costă prea mult pentru uzul casnic și sfârșești prin a cheltui o mică avere pe niște unelte ce nu le vei folosi prea des. Eu am împrumutat bormașina mai sus menționată, un fierăstrău pendular (pentru tăiat parchetul), un flex (pentru tăiat suportul vechi de la calorifer), gletieră (atât normală cât și cu zimți), mistrie, șpaclu etc.

Din păcate, eu a trebuit să cumpăr mașinăria de tăiat gresie. Știi ce-i cel mai frustrant? Că am avut nevoie doar de cinci plăci tăiate!!! Sigur, aș putea să o trimit înapoi, nu au trecut cele 30 zile, dar nu ar fi o chestie etică, nu? :)

Că a fi înalt nu-i cea mai tare chestie!§

Am mai spus de câteva ori, am aproape 2m. Uneori asta e o binecuvântare dar, de cele mai multe ori, un adevărat chin.

Anul trecut, când rașchetam pereții, a fost o chestie bună, pentru că acopeream o suprafață mare fără să fiu nevoit să măurc pe scară – de fapt, am avut nevoie de scară doar la tavan.

Dar după montatul gresiei m-am ales cu o durere cruntă de… picioare. Pentru că, în cazul în care nu știai, cea mai mare pedeapsă pentru un om înalt este să-l pui să stea în vine…

Concluzie§

A fost o experiență interesantă, dar nu cred că aș repeta-o prea curând. Am economisit niște bani (neplătind un meseriaș) dar am „pierdut” banii ce i-aș fi putut produce făcându-mi meseria mea. Parția adevărat, pentru că, lucrând acasă, nu m-aș fi putut concentra prea bine cu ciocanele bătând pe hol.

3 Comentarii

iuliancalin a scris

Ionuț, nu te gândi prea mult la faptul ca a trebuit sa faci tu tot ce ai făcut, și că ai pierdut bani, cel puțin e făcut de tine și ești mulțumit cu ce a ieșit. Socotește că dacă lasă-i pe altcineva sa facă toată treaba și ar fi ieșit să Îti placa…. Îti dau seama ca trebuia sa trăiești cu o treaba poate făcută de mântuială toată viata, ca na nu ești nebun sa schimbi gresia la fiecare 2 ani. Sau?

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter