Prefer să piratez!

Prefer să piratez! ©

De aproximativ un an folosesc Spotify exclusiv pentru a asculta muzică. Este un serviciu ce livrează un stream de muzică – cam ca Zonga sau Deezer la noi – dar este de la ei. Singura problemă? Nu este disponibil în mod direct în România, așa că sunt într-o zonă gri (i.e. înregistrat cu proxy de US). Nu sunt foarte mândru de soluția asta, dar cum Zonga (dar și Google Music, Deezer etc) are o aplicație tâmpită nu prea am de ales…

Edit: o aplicație tâmpită înseamnă o aplicație ce nu poate fi trimisă în tray (nu, eu nu mă uit la muzică, deci să am playerul vizibil este o tâmpenie)  și nu poate fi controlată cu tastele multimedia. Este ridicol să deschizi playerul pentru a schimba melodia sau a pune pauză.

Alaltăieri, Apple a anunțat că va lansa Apple Music: un serviciu ce costă 10$/lună ce oferă muzică nelimitată și ce va fi disponibil în peste o sută de țări. Având în vedere că sunt în jur de două sute de țări în toată lumea… sunt cam 50% șanse să fie prezent și în România. Ceea ce-i bine. Doar că va fi utilizabil doar din iTunes. Ceea ce nu mai e atât de bine…

Apple Music? prefer sa piratez, prea multi bani pe luna pentru ceva ce poate nu ai folosi… cand o sa testez o sa-mi schimb parerea poate, dar e prea scump pentru muzica, da ei vor sa mearga pe partea legala. sursa

Ai înțeles? Decât să plătești 10$ pentru un serviciu nelimitat mai bine piratezi.

Pentru că știi, românii nu își permit să dea 10$ pe un serviciu folosit o lună; nu, ei sunt prea zgârciți și abia au bani să înfulece o șaorma de 20 lei, să fumeze zilnic un pachet de țigări (15 lei), eventual să iasă și săptămânal la un film cu prietenii (încă 50 lei) și o pizza (încă vreo 50-100 lei). Dar 50 lei pentru un serviciu? Pff, prea mult! Ne place să ne zgârcim și să facem economii atunci când nu e cazul.

Eu abia aștept lansarea serviciului, pentru că, așa idiot cum e, iTunes este mai bun decât player-ul Zonga sau Deezer, iar manevrele cu Spotify sunt consumatoare de timp și mai scumpe decât ar trebui să fie (e.g. la un card de 10$, eu trebuie să plătesc 12-15$).

Printre altele, Apple a mai anunțat și că va avea multitasking pe iPad și un mod de a schimba aplicațiile foarte… windows-ish. Evident, va funcționa doar pe ultimele versiuni de iPad.

One more thing…§

13 Comentarii

nwradu a scris

Se vede că ai iPhone, pe Android faci ce vrei cu Zonga, ai inclusiv widget de schimbat melodii :P

Aia cu piratatul e discuție lungă, pleacă de la faptul că nu ții produsul în mână, ca să-l furi chiar tu, plus ideea că toate ar trebui să fie ieftine, că noi suntem plătiți prost aici.

redecs a scris

Eu folosesc Tidal de ceva vreme. Am prins pret promo la lansare in Romania, si dau 10 euro pt pachetul HiFi. Aplicatiile desktop pt OS X si Windows sunt in beta, le-au refacut. Pe OS X merge bine (stie control din taste, nu stie tray, dar nici n-am nevoie). La fel si pe iOS. Ramane de vazut ce va fi cu Apple Music, nu ma astept sa ma dea pe spate.

iuliancalin a scris

Eu folosesc spotify, si folosesc varianta premium nu de mult. Pentteu 10€ pe luna nu ma zgarcesc. Am încercat și google music dar mi se pare Putin cam aiurea. Plus ca atunci când faci streaming și ai net de pe telefon durează Putin pana îi dă drumul la muzică, pe când spotify e practic instant, mai face câteodată pauza dar maxim 2sec.

Ionuț Botizan a scris

Ai uitat de românașii care-și permit abonamente la telefon de câte 30-40€ / lună, făcute ca să-și ia și ei haifon la juma’ de preț, dar nu-și permit ăia 10$ pentru muzică, că-i prea scump pentru salariile din România… Asta pe lângă șaorme, cafele, țigări și motorina de-o bagă-n BMW-ul vechi de douăj’ de ani, să se dea-n spectacol între două semafoare.

Daniel Mitran a scris

„… la un card de 10$, eu trebuie să plătesc 12-15$”

O ai cumva posibilitatea de a cumpara un card prepay care sa fie recunoscut ca un card din US? May I ask how ? Acum un an am avut si eu nevoie de asta si nu am gasit nicio varianta legala, am apelat la ultima solutie posibila de a ruga pe cineva din US sa imi plateasca.

Daniel Mitran a scris

Sterge comentariul emu, am inceput acum sa citesc si articolul vechi si am vazut link-ul de la finalul lui si link-ul devforum.

aaa, si pentru proxy de US: o masina virtuala EC2 pe care am instalat Squid si pe care o deschid cand am nevoie :)

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter