Scurgere pentru aerul condiționat

Scurgere pentru aerul condiționat ©

Dacă tot am două¹ unități de aer condiționat în casă, m-am gândit să fac o scurgere până la parter, astfel încât să nu umplu un sfert de bloc cu zeama ce se condensează din casă.

Montajul trebuie să se execute pe exteriorul blocului și, cel mai probabil, va fi nevoie de alpiniști. Problema e că nu știu nici cum se numește respectiva scurgere, nici cine o montează, nici cât ar putea costa nici… nimic. Firmele care se ocupă cu instalațiile de AC „rezolvă” problema printr-o țeavă mai lungă. Care este doar un fel de asigurare că voi stropi o suprafață și mai mare la parter…

Idei? Prețuri?

¹ Poate ești curios să afli de ce am două unități? Ei bine… Să zicem doar că uneori am luat și decizii ce am ajuns să le regret, cel puțin parțial.

6 Comentarii

A.Busuioc a scris

Poţi lua ţeavă de scurgere PP de la Bricostore (sau Praktiker, că e mai aproape de noi). E ţeavă de scurgere cum e cea de la instalaţia sanitară de scurgere (sic!) pe care o ai în baie şi e ieftină. Cea mai mică dimensiune e de Ø32 (mm) şi costă 4,28 lei o bucată de 1 m lungime. Bucăţile se mufează uşor între ele şi le poţi prinde de exteriorul blocului cu coliere în dreptul fiecărui etaj (şi ai putea vorbi cu vecinii de sub tine să dai găurile pentru şuruburi din casă de la ei, ca să nu mai ai nevoie de alpinişti utilitari).

A.Busuioc a scris

Chemi un meseriaş care să o facă, vecine. Dacă ai acordul vecinilor de sub tine să dea omu’ două găuri la fiecare etaj, în maxim 2 ore cred că e gata treaba. Fără să plăteşti alpinişti utilitari. Dar cred (doar cred, nu sunt sigur) că ar trebui să vorbeşti înainte şi cu administratorul, mi se pare că ai nevoie de acceptul locatarilor de sub tine ca să dai găuri în planşa de beton.

Apropo, dacă vrei ceva mai subţire poţi să mergi pe ţeavă PPR, preţul e de câţiva lei (între 4 şi 7, depinde de unde o cumperi) per bucata de 4 m lungime. Numa că la PPR îţi trebuie un person care are presa de lipit la cald, altfel vax albina.

Ionuț Staicu a scris

Aș vrea să fie ceva extensibil; adică dacă vecinul de la 3 își pune AC peste o lună să nu stea și să se uite cu degetul în gură. Deci PPR s-ar putea să nu fie potrivit :)

De alpiniști utilitari sigur e nevoie (sau de cineva cu mâini extrem de lungi). De exemplu, eu am AC la dormitor ȘI la bucătărie. Scurgerea ar trebui plasată între cele două camere, separarea fiind de ≈2m. Aș vrea o scurgere care ar putea fi folosită în orice situație :)

Partea cu găuritul e și mai și, că avem blocul izolat cu poliester de 12 (sau 15)mm (iar ăsta-i motivul nr. 1 pentru care nu aș vrea să mă bag eu la găurit.

Eu caut o persoană care știe ce face și care ar putea da și factură, o garanție pe lucrare etc.

Mihai S. a scris

La mine la bloc am pus jgheab la 4 si teava de scurgere (metalice) când s-a făcut izolatia termica si in minte ca m-a uimit ce iftin a iesit desi era un nene separat ce punea jgheaburi/teava.
Cred ca ai sanse mai mari sa stie aia de la izolatii termice despre cine te-ar putea ajuta.
PS: ani întregi am înjurat aerele picuratoare din cauza cărora făceam slaom si acum sunt mandru ca scara mea e civilizata. Avem la baza blocului si un șant ce duce apa in gradina, nu curge deamproastelea pe calea de acces in picioarele oamenilor.

Ionuț Staicu a scris

La mine la bloc am pus jgheab la 4 si teava de scurgere (metalice) când s-a făcut izolatia termica

Eh, când s-a izolat blocul nu m-am gândit la asta. Ba chiar erau 50% șanse să mă mut, prin urmare nu am dat prea mare importanță acestui aspect.

O altă chestie: dacă se montează vreo minune d’asta și cade în capul cuiva la un vânt mai puternic (eu aș vrea să pun de la etajul zece până la parter, nu doar juma’ de bloc…), nu vreau să fiu tras la răspundere. În casă să zicem că e ok sa-mi intre MIE o gresie în talpă dacă n-am montat-o bine, dar să-i cadă în cap unuia? Nu, mulțumesc…

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter