Trei Bărci

Trei Bărci ©

Cică era un om pe punctul de a se îneca. Om credincios, cu o credință incomensurabilă în Dumnezeu, începe să se roage: „Doamne, ajută-mă să nu mă înec!”. Trece o barcă pe lângă el, vrea să-l ajute, omul răspunde „nu, pe mine mă ajută Dumnezeu!”. Trece a doua, a treia barcă, treaba se repetă. În final, omul moare. Ajuns în fața Domnului, îl ia la întrebări: „Doamne, ți-am slujit toată viața, de ce nu m-ai ajutat?”. „Păi nu ți-am trimis trei bărci?!”.

Eh, tot așa cunosc doi programatori care își urăsc locul de muncă. Îl urăsc la modul profund, cu cea mai mare pasiune de care poate fi capabil un om să urască.

Eu, prieten bun, încerc să-i ajut. Și de fiecare dată când găsesc pe Devforum sau pe Facebook câte un anunț de angajare ce li s-ar potrivi, le dau un link.

Și încep scuzele: e prea departe de unde stau eu (cu chirie), îmi zice să fiu prezent la sediu, nu are program flexibil, nu au geamuri gri, nu au tastaturi bune, nu au una, nu au alta. Un fel de „unde ți-e fesul?” vs „de ce ai fes?”.

Iar chestia asta doar pentru a rămâne angajat într-un loc pe care îl urăsc profund, pentru a lucra la niște proiecte ce le urăsc la fel de profund, cu un colectiv insuportabil și niște șefi pe măsura colectivului.

Într-un domeniu în care se găsește foarte greu forță de muncă este foarte greu de înțeles (pentru mine, cel puțin) reticiența asta la schimbarea angajatorului. Viața e mult prea scurtă pentru a pierde timpul la job-uri de căcat.

3 Comentarii

StefanZ a scris

Intr-adevar, viata e mult prea scurta pentru un job de cacat.
Si totusi aici cred ca e vorba de mai multe variabile. Un colectiv ok mai diminueaza din mizeriile din spatele editorului & stuff. Ma rog, si partea cu colectivul e limitata, ca nu ei iti platesc salariul, doar ca iei in calcul si varianta „bai, astia sunt oameni de gasca cu care ma inteleg super bine. Oare daca maine plec la x pentru suma y, o sa pot avea partea de aceiasi socializare sau sunt o mini-drona 8hr?”

Partea cu asa zisul program flexibil este considerata un avantaj in multe situatii, mai ales daca esti student sau o o persoana un pic mai „libertina”, iar din ce am vazut (nu ca as avea experienta prea multa) multi angajatori vad treaba asta ca pe un bonus oferit angajatului si isi permite sa mai scada un pic media de salarizare.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter