Anunțurile de pe Facebook

Știi la ce sunt bune grupurile de Facebook? La discuții? La dezbateri? Nu! Sunt bune la pus anunțuri de angajare!

Pe grupul din care a rezultat Devforum era o singură regulă: nu posta un anunț de angajare dacă aia ar fi prima ta interacțiune pe grup. Atât. Ce făceau amatorii resurselor umane? Intrau pe grup și puneau anunțuri de angajare (încă se mai practică).

În general îmi place să ajut oamenii. Când mai postează cineva vreun anunț, îl întreb detalii. De exemplu, zilele trecute, cineva își promova un curs de Android care, în afară de preț, nu oferea decât text de umplutură. Eu unul nu mi-am dat seama dacă acest curs este în română sau engleză (textul era și în română dar și în engleză), dacă este online sau nu, dacă se dă vreo diplomă recunoscută pe undeva etc etc. Este vorba de același curs menționat de Orlando, care are comentatori la fel de nelămuriți ca mine.

Ieri postează Ovidiu Neagu pe un grup de Facebook un anunț de angajare pentru SEO MAXIM. Îl întreb dacă cei 20 ani de experiență SEO sunt pe bune, dacă acuzațiile acestea sau acestea sunt pe bune și dacă SEO MAXIM chiar face spam sau este un angajator neserios. În loc să răspundă întrebărilor, a preferat ba să-și șteargă anunțul și să-l republice, ba să mă scoată din grup și să mă abordeze ulterior și să încearcă să cumpere un articol pentru imagine pe blogul meu. Mno, l-am scris moca.

Acum nu zic că Ovidiu Neagu sau SEO MAXIM sunt neserioși sau ceva, dar mi se pare un pic ciudată experiența de 20 ani a firmei, în condițiile în care o căutare după CUI-ul lor 26747477 îți arată că firma SEO MAXIM SRL e înregistrată în 2010. Nu sunt eu prea bun la matematică, dar 2015-2010 nu-mi dă 20 oricum aș calcula…

Acum câțiva ani îmi spunea un prieten de cineva care și-a deschis o firmă și, după doar două luni, trâmbița peste tot „peste 40 ani experiență în X”. Ceea ce era ridicol, că firma avea câteva luni, angajații erau toți tineri… Doar că omul a adunat experiența tuturor angajaților și ieșeau aproape 50 ani.

Actualizare (9 August)§

Am fost notificat că pagina de descriere a fost actualizată.

Pe langa stilul de invidiat al companiei SEOmaxim, trebuie sa mai stiti ca aceasta este una dintre putinele companii romanesti care au batut palma cu Google. SEOmaxim, partener Google, ofera servicii de calitate tocmai din acest motiv. „Colaboram cu angajatii Google in fiecare zi si dispunem de sfaturile si indrumarile Google pentru ca clientii SEOmaxim sa fie multumiti de calitatea serviciilor noastre.”, declara Ovidiu Neagu.

Între noi fie vorba: ca să ajungi partener Google nu-i mare brânză și cu siguranță nu sunt puține companii românești în lista respectivă, iar SEOmaxim NU apare pe lista de parteneri Google

Pe de altă parte îmi și imaginez o conversație între domnul Ovidiu Neagu și Google

– Alo! Cu Sergey vă rog. Cum? Nu este în birou? Fă-mi legătura cu Larry.

– Larry, salut, Ovidiu sunt. Da mă, Neagu, de la Seo Maxim! Da mă, el! Așa, uite, am un client care nu crește în rezultatele voastre mă, nu mă poți ajuta?  Hai că dau o bere, știi că-s băiat de comitet! Așa mă, da, mulțumesc. Dau o bere!

Serios acum, ce înseamnă partener google în conxtul colaborării cu google? Dincolo de „noi ne dați bani, noi vă promovăm”?

6 Comentarii

Sorin a scris

Foarte ok reacția ta la anunțurile SEO MAXIM. Si eu sunt web developer si cred ca firmele care practica metode de genul celor descrise in linkurile respective trebuie demascate. Nu degeaba mulți clienți români privesc cu neîncredere pe oricine se recomanda drept developer, designer, online marketer. Eu vad anunturi de angajare pe FB de la SEO MAXIM de multa vreme si asta ma face sa fiu suspicios. Nu am aplicat niciodata. Daca e doar un mit sa il contra argumenteze: portofoliu si studii de caz.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter