De ce Windows Phone este un eșec?

De ce Windows Phone este un eșec? ©

Umblă vorba prin târg că Windows Phone este un eșec. Din punctul meu de vedere este un semieșec, din mai multe motive, cel mai important fiind că Microsoft nu vrea utilizatori mulțumiți.

Au ignorat o treabă importantă: cum sincronizezi cu un Mac sau un PC? Unealta oferită de ei nu a mers niciodată pe Mac, așa că a trebuit să folosesc alternative, de genul BitTorrentSync (care nici ăsta nu mergea cum trebuia).

Problema cea mai mare la lipsa unei astfel de sincronizări știi care era? Că în cazul în care doreai să-ți iei un telefon mai nou – dar tot cu Windows – nu puteai migra totul. Se migrau setările telefonului, se migrau mesajele și aplicațiile instalate dar nu se migrau setările aplicațiilor!

Adică OK, m-ai convins să rămân în ecosistemul tău, dar dă-mi posibilitatea să migrez pe un terminal mai nou!

Pentru că, dincolo de faptul că iTunes e un jeg ce-mi face calculatorul să meargă ca un 286, își face treaba: îmi sincronizează tot, îmi face restore la tot (știi cum am schimbat iPad-ul? L-am conectat la PC și m-a întrebat „e un iPad nou sau vrei să faci restore la cel vechi?” și gata. Vreo jumătate de oră mai târziu aveam un iPad nou configurat identic cu cel vechi, de la wallpaper la salvările jocurilor și semnele de carte din iBooks)

5 Comentarii

iuliancalin a scris

Problema e ca nu e suficient de matur Windows phone dar nici nu își dau sili ta. Adica sa fim serioși, după atâta timp și nu au măcar YouTube nativ? Pe bune?
În plus pentru internet Mobil trebuie sa îi faci vps….wtf.
Am avut ocazia sa ma joc Putin cu un Windows phone, nu era cine știe ce avion dar m-a cam dezamăgit.

Mihai S. a scris

Eu am Windows Phone ca tel pers si Android ca tel de munca.
WP l-am luat ca sa vad cum e, aplicatia lor gratuita mi-a importat contactele vechi in timp record de pe Androidul vechi.
Treaba cu Youtube ma incurca un pic si pe mine dar m-am obisbuit ca in schimb pot rula cam orice filmulet de pe orice site cea ce la Android nu prea merge.
Astept WP10.

Ionuț Botizan a scris

Youtube nativ nu există din cauză că Google i-a somat să retragă aplicația nativă creată de MS din magazin și refuză să publice ei una. Pentru că pot și pentru că „don’t be evil”.
Cât despre vps pentru internet mobil, habar n-am la ce te referi… Mi-e îmi merge internetul prin WiFi & 4G fără probleme și fără nici un fel de artificii. La fel și „internet sharing”…

Eu folosesc un Lumia 920 de 2 ani și sunt foarte mulțumit, cu observația că n-am avut nevoie de sincronizare pentru nimic până acum.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter