Diferențe

Diferențe ©

Mă tot gândeam la toate taxele plătite de noi și la faptul că nu diferă foarte mult de modul de jecmănire a populației de către conducătorii de acum… nu știu, 300 ani?

Înainte venea boierul, te ardea și îți lua o parte din orice tranzacție făcută (TVA) și pe orice bani încasați (impozit). Acum vine statul, te arde cu 24% TVA, 16% impozit, 10% CAS și încă vreo 5% CASS. Ca să nu mai pomenim despre taxa de liniște, impozitul pe clădire, taxa auto, taxa de poluare, taxa pe taxă.

Cred că singura diferență dintre atunci și acum este că boierul nu mai are „dreptul” să vină să-ți rezolve nevasta în noaptea nunții.

15 Comentarii

andy a scris

Ce de treabă sunteți voi. Cred că v-ați descurca de minune să conduceți o țară. Cumva tot ce aveți la dispoziție (economie, asfalt, educație, canalizare, pensii, poliție, spitale, etc) credeți că pică din cer pentru că sunteți voi cu stea`n frunte.

andy a scris

Ești cumva invidios? Crezi că trăiești într-o lume perfectă? Te trezești în noapte, transpirat și încordat visând parlamentari cum fură? Atunci ăsta e momentul. Cumpără un bilet dus spre București și intră în POLITICĂ!
Ai două șanse. Furi cot la cot cu ei sau schimbi ceva. În orice caz, nu te mai plânge de lucruri de care ar trebui să fi recunoscător. Vrei Corea de Nord? Sau poate încă un război mondial ca să-ți reechilibrezi valorile morale?

Bilen a scris

Pff @andy imi sta mintea in loc cand ma gandesc ca poate mai sunt si altii care gandesc ca tine. Dupa tine ar trebui sa ma bucur si sa apreciez ca nu traiesc intr-o dictatura sau ca nu e razboi?

Autorul articolului nu are voie sa puna la indoiala destinatia banilor pe care el ii plateste? Nu zic ca infrastructura, educatia sau mai stiu eu ce vin pe gratis, nu. dimpotriva, vin cu multi multi bani pe care noi ii platim si din acest motiv avem voie sa ne punem intrebari. Doar ca sa iti dau un exemplu, ca exemple pot fi cu miile dar sa iti faci o idee ce se intampla cu banii nostri: http://www.dezvaluiri.ro/exclusiv/510986-noul-pod-de-43-milioane-euro-de-la-agigea-port-s-a-stricat-inainte-de-a-fi-dat-in-folosinta

Nu zic ca nu sunt bune impozitele, sunt bune cand se construieste ceva fezabil, nu cand ii facem curu mare lu Dragnea, Mazare sau completeaza tu cu numele oricarui politican care s-a perindat la putere. Si nu, nu putem fi toti politicieni, cineva mai trebuie sa si munceasca in tara asta.

Emilian a scris

„În orice caz, nu te mai plânge de lucruri de care ar trebui să fi recunoscător.”

Sa fiu recunoscator pentru ce?
Am 23 de ani. De 5 ani muncesc legal si imi platesc toate taxele, deci pot spune ca am dreptul sa cer conditii atunci cand merg intr-un spital, am dreptul sa intreb de ce arata asa sistemul de invatamant si de ce ne chinuim la 2 autostrazi de 20 de ani.
Si nu, nu voi fi niciodata recunoscator unui sistem care isi aduce aminte de alegator doar cu un an inainte de alegeri.

Problema principala e ca din toti banii stransi de la populatie, doar 20-30% merg in dezvoltarea tarii. Restul se „pierd” prin anumite buzunare. In prezent, ca sa ajungi sus si sa ai putere de decizie, trebuie sa intri in sistemul lor sa minti si sa furi. Altfel esti mancat.

Din nou, de ce sa fiu recunoscator?

A.Busuioc a scris

Pentru că, se ştie, dacă nu plăteşti taxe/impozite (pe care, apropo, nu prea le plăteşti pentru că majoritatea ţi se reţin din start) se ajunge la război mondial. Interesant mod de a gândi din partea cuiva care are niscaiva carenţe în exprimare. Da’ na, ar trebui să fim recunoscători că plătim taxe, gen.

Tu zici bine, vecine, da’ nu se aplică în Vaslui. Judeţ în care jus primae noctis se aplică din plin, pare-se.

Ionuț Staicu a scris

nu prea le plăteşti pentru că majoritatea ţi se reţin din start

Tovarășe, mai ușor cu pianul pe scări, că nu toți suntem angajați. Taxele alea „reținute din start” au nevoie de două condiții:

– să ai statutul de angajat;
– angajatorul să-ți plăteasca (și să-și plăteasca) taxele.

A.Busuioc a scris

Vecin, aici merg pe premisa că majoritatea sunt angajaţi, nu freelanceri ca dumitale. Da, voi le plătiţi in situ, la ANAF/SPIT şi pe unde mai e de plată. Dar ce procentaj din muncitorii din România sunt freelanceri? 10, 15%? Cu indulgenţă un 20%, da’ e cam mult.

Ştiu, să nu zgârii pianu’.

andy a scris

Pff @andy imi sta mintea in loc cand ma gandesc ca poate mai sunt si altii care gandesc ca tine. Dupa tine ar trebui sa ma bucur si sa apreciez ca nu traiesc intr-o dictatura sau ca nu e razboi?

Normal că nu. Pierzi esența. E mai mult un impuls în a face ceva. Nu cred că e normal să judeci lumea din jurul tău dar să nu vii și cu o soluție, fie ea mai bună sau mai rea. Dacă nu ești în stare, încearcă măcar să nu faci valuri și să formezi opinii alterate de propriile frustări. E foarte ușor să-i judeci pe cei ce ____. Nu sunt de acord totuși să ne oprim aici. Asta era esența mai mult cu iz satiric.

Si nu, nu putem fi toti politicieni, cineva mai trebuie sa si munceasca in tara asta.

Politician în sensul acelei activități sociale de a-ți face cunoscute opiniile.

pe care, apropo, nu prea le plăteşti pentru că majoritatea ţi se reţin din start

Ce-ai făcut mă?

Interesant mod de a gândi din partea cuiva care are niscaiva carenţe în exprimare.

Păi tocmai. Nu ar trebui să fie interesant deloc. Nu te înțeleg.

A.Busuioc a scris

E foarte interesant cum de la plata taxelor şi impozitelor am ajuns la „Corea” de Nord şi războaie mondiale. Chiar foarte interesant. Cineva neavenit ar putea trage concluzia că dacă nu plăteşti taxele şi impozitele luate cu japca (şi mai mult sau mai puţin logice, ca motivare primită din partea boierului modern) o să ajungem să trăim în ţara aia şi/sau dăm direct în al III-lea Război Mondial.

Între noi fie vorba, ţi se pare că e pace şi stabilitate pe planetă? Nu de alta da’ mă uit la ucraineni, care vorba ‘ceea îşi plătesc taxele, şi uite-i unde sunt. Asta la prima vedere, că dacă arunc ochiu’ peste un glob pământesc mai găsesc minim 5 conflicte deschise şi alte câteva zeci în stare latentă, gata să izbucnească. Cu sau fără taxe plătite, gen.

Vezi comentariul de mai sus. Eşti freelancer? Plăteşti. Eşti angajat în sistemul de stat sau privat? Ţi se reţin (taxele datorate „statului”, evident, pentru că alea la bugetele locale le plăteşti in situ).

andy a scris

E foarte interesant cum de la plata taxelor şi impozitelor am ajuns la “Corea” de Nord şi războaie mondiale. Chiar foarte interesant. Cineva neavenit ar putea trage concluzia că dacă nu plăteşti taxele şi impozitele luate cu japca (şi mai mult sau mai puţin logice, ca motivare primită din partea boierului modern) o să ajungem să trăim în ţara aia şi/sau dăm direct în al III-lea Război Mondial.

Păi multe extreme nu au sens decât după ce începi să le discuți. De unde și problema mea cu judecatul superficial :)

Între noi fie vorba, ţi se pare că e pace şi stabilitate pe planetă?

Dacă pui problema așa atunci răspunsul va fi nu. Dar. Dacă te uiți pe o axă temporală de la 1700(ca să păstrăm exemplul autorului) până astăzi, unde la momentul t(0) ideologia de individ liber cred că nici nu exista și oriunde pe planetă crima sau violul (care mi se par cele mai mari abjecții ale rasei umane) erau păcate pentru care puțini primeau dreptate, atunci sincer îți spun că umanitatea a mers intr-o direcție bună. Faptul că-mi dai exemple de conflicte sau de oameni care mor de foame/sete mă face doar să gândesc că mai avem la ce lucra.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter