Prețul Windows vs Prețul OSX

Prețul Windows vs Prețul OSX

Adi este într-o eroare când spune că prețul Windows este mare comparativ cu cel al OSX. Acum că o fi trolling sau nu… nu mai am de unde să știu. Dar să ajustăm:

  • OSX este gratuit de câțiva ani (2012 sau 2013). Înainte de asta costa vreo 20$/update și câteva sute să-l cumperi separat (dacă îmi aduc bine aminte, ultimul plătit a fost Snow Leopard). Și înainte de asta costa în jur de 100$/update. Care update venea în fiecare an, nu ca Windows o dată la patru. La fel cum sunt PC-uri și Laptop-uri ce vin cu Windows preinstalat, la fel și Mac-urile aveau (și încă au) OSX preinstalat și nu costă nimic.
  • cei 549-1110 lei plătiți periodic sunt plătiți doar dacă nu ai o licență de 7 sau mai nouă. Altfel, upgrade-ul a costat vreo 40$ de la 7 la 8, a fost gratuit de la 8 la 8.1 și este gratuit de la 8.1 la 10. Mai departe… urmează să vedem.

Oricum, dacă ne uităm doar la bani, atunci tot cu Windows ieși mai ieftin. Pentru că un Dell cu specificații asemănătoare costă aproape 7000. De restul până la 10500 cât e un mac îți iei un iPad și îți rămân și bani de un cico.

9 Comentarii

Ionuț Staicu a scris

Bogdan, inițial am vrut să scriu altceva, am șters și… nu am șters tot. Mulțumesc pentru corectare.

Mno, acum nu știu dacă Adi știe ce se întâmplă în lumea Windows (la fel cum nici eu nu mai știu ce se întâmplă în grădina Apple) și este posibil să fie, totuși, un honest mistake. :)

iuliancalin a scris

Știti care e cea mai ciudata chestie? Când cumperi un PC nou, mai nou nu mai primești CD cu Windows-ul. Unu care nu știe cum să găsească cheia de la Windows ajunge să descarce unu piratat de pe net, și nema licență. Problema e ca și dacă vrei să descarci o varianta de pe Microsoft.com ajungi sa dai 1000 de click-uri și tot nu poți să descarci. Am pățit-o cu Windows 8 când era la început și vream o copie oficială pentru teste.

roxy a scris

La laptopul meu key-ul a fost lipit pe baza laptopului si i-am facut o poza ca m-am gandit ca la un moment dat o sa se decoloreze abtibiltul. Inca se vede destul de bine dupa vreo 4 ani de functionare. Cei care au windows preinstalat ar trebui din start sa-si faca backup la sistem desi de multe ori au backup venit din fabrica, insa eu dupa ce am pus w10 built s-a dus naiba si optiunea de backup de la w7 si a trebuit sa refac sistemul manual extragand backupul si copiind toate datele.

iuliancalin a scris

(edit) ..si uite ca pana la urma se poate descărca o copie oficială cu Windows. Dar are și un minus, minus mare, la 94% în timpul instalării îmi spune că fișierul nu știu care, e corupt. Sa crapi nu alta, dar probabil ca linuxul e de vina.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter