Curățenie și eficiență

Curățenie și eficiență

Una dintre cele mai mari minciuni de care avem parte este că „mopul ne ajută să facem curățenie”. De fapt hai să nu-i spunem minciună ci o parte din adevăr: pentru ca un mop să curețe bine trebuie să speli de zece ori, pentru că altfel nu fac decât să întinzi mizeria dintr-un colț al camerei în celălalt colț.

Un dop la patru litri de apă§

O a doua problemă, legată tot de mop, este că proporțiile de diluare pentru soluțiile de curățare sunt inutile. Cine știe câți litri are găleata de la mop? Sau cât înseamnă patru litri din găleată? Exact.

Am găsit o modalitate de a rezolva ambele probleme: un pulverizator (de preferat unul reglabil) și un mop plat. Pulverizatorul îl poți lua ori de la o soluție veche de geamuri ori de la raionul cu produse de grădină din orice supermarket, îl umpli cu apă, pui soluție (un sfert de capac) și… cam aia e.

Pulverizezi, ștergi. Pulverizezi, ștergi. Wax on, wax off.

Din când în când te duci și clătești mopul cu apă și… gata. Consumi mai puțin detergent, se spală mai bine (dacă ai un mop alb o să știi când trebuie să-l clătești; eu încerc să îl clătesc la vreo 3-4m²), toată lumea e mai fericită.

6 Comentarii

Ionuț Staicu a scris

Tocmai asta e șmecheria: în momentul în care ai clătit laveta a doua oară în aceeași găleată nu vei face decât să iei (din) mizeria lăsată la prima clatire și să o întinzi unde vei „spăla”.

Sigur, dacă faci asta în dormitor nu cred că e vreo problemă, că nu cred că se adună atât de multă murdărie. Pe hol însă, până ajung dintr-un capăt in altul, apa are o culoare gri-închis, indiferent că spăl zilnic sau o dată pe săptămână (probabil diferă doar nuanța)

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter