Oh, nu! Programatorii vor expira până în 2060!

Oh, nu! Programatorii vor expira până în 2060! ©

Am dat peste acest articol, în care se explică despre cum nu va mai fi nevoie de programatori în viitorul nu prea îndepărtat. Oare așa să fie?

Cel mai probabil, da, se va diminua nevoia de programatori într-un fel sau altul, urmându-se o curbă a lui Gauss. Probabil se va dezvolta ceva AI, ca Skynet (apropo, am văzut noul Terminator: un mod frumos de a termina toată povestea, dar filmul a fost cel mult mediocru). Dar un AI  mai pașnic decât Skynet ceva mai pașnic, ce nu ne va căsăpi și ne va ajuta să ne dezvoltăm.

Judecând însă după situația politică actuală, dacă va porni vreun război, atunci da, chiar nu va mai fi nevoie de programatori. Sau dacă va fi nevoie, va fi foarte greu de găsit unul fără solzi, coadă, mai puțin de opt degete/mână sau alte mutații produse de radiații…

Dar, per total, ar fi de așteptat să se întâmple asta din simplul motiv că inclusiv softul simplu devine exagerat de complex. Iar softul complex… well, ăla e și mai complex. Un programator își „încarcă” memoria cu codul scris de el; rulează în cap programul. Plecând de la această premisă, îți dai seama că nu există vreun om care are o vedere de ansamblu a codului din spatele Windows, OSX, Facebook, Google etc?

Problema cu softurile este că, dincolo de a scrie algoritmi, condiții și bucle, mai este nevoie și de o latură umană – sau un AI extrem de inteligent – pentru a evita situațiile apărute în aplicațiile bugetare, în care se afișează informații (probabil) utile pentru dezvoltator dar criptice pentru utilizator.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter