The shit just hit the fan: ZeList

The shit just hit the fan: ZeList ©

De când am reînceput să scriu mai des pe blog, mi s-a atras atenția de către colegii de la CTBlogs că eu nu sunt în ZeList, deci sunt praf, că n-am engagement. De fiecare dată am zis același lucru: ZeList nu contează. Mi s-a spus „Da mă, dar ăia care îți vând publicitate se iau după ce este acolo” ceea ce nu e neadevărat. Dar dacă aș vrea să mi se cumpere publicitate pe blog probabil nu aș accepta să intru benevol într-un un sistem viciat prin însăși „algoritmul” de funcționare.

Zilele trecute Manafu a pornit o furtună într-un pahar cu apă: s-a luat prea în serios și s-a apucat să apostrofeze un alt blogger, că uite, nu ești amuzant, nu faci mișto pe tema asta #săracule.

Și de aici, toată povestea a ajuns la cât de inutil este ZeList. Și este, pentru că e un top artificial, bazat pe… backlinks. Nu trafic, nu comentatori, nu nimic. Adică dacă pe tine te pun mai mulți în blogroll, vei ajunge mai sus decât mine. Iar partea interesantă știi care e? Când spui că este un sistem greșit ori ți se spune „dă-mi un algoritm mai bun” ori ceva asemănător, cu care se încearcă mascarea incompetenței.

OK iar aici.. the shit hit the fan. Au scris, pe rând: Eftimie, Dorin, Arhi și Vali.

În altă ordine de idei, ție cine îți dă dreptul să ne dai sfaturi?

Un Comentariu

A.Busuioc a scris

The shit just hit the fan, că nu m-ai trecut şi pe mine-n listă, că m-am luat de alea cinci mizerii ale lu’ Manafu. Mnoh, bagă un trackback, să mai fur şi eu un unic. Glumesc, evident.

Ştii ce mi se pare interesant? Citeam articolele lui Dorin şi Arhi, că acolo văzusem că a apărut în discuţie şi Cătălin de la Zelist. Cătălin care cam dă din gard în gard când vine vorba de explicat cum funcţionează topul Zelist şi care cam fuge de întrebarea „bine, şi relevanţa unde e?”. Tipic oamenilor „mari” de online, aş zice eu aşa, ca om mic de online.

Uite răspuns interesant -cu ghilimelele de rigoare- la articolul lui Dorin, din partea omului de la Zelist: „Dorin, daca algoritmul topului e irelevant, nu moare businessul. Zelist Monitor are prea putin de-a face cu topul respectiv.”. Cu alte cuvinte, …uie relevanţă, că biznisul merge înainte, treaba merge ca unsă, agenţiile înghit, banu’ vine.

Şi un răspuns foarte la obiect şi de bun simţ, adresat omului de la Zelist de un comentator de la Arhi, după ce omu’ a ars-o cu „Cetin, iti raspund diseara ca acum mai am vreo trei chestii de terminat. Mii de scuze.” şi „Nu neica, cele trei chestii erau de fapt vreo patru: sa chem niste programatori la interviu, sa ma duc in piata sa imi iau branza si rosii bune , sa stau cu copilul si cu sotia cateva ore, sa se culce copilul si apoi oi raspunde si eu. Ca nu-i sfarsitul lumii si nici eu nu-s pompier.”.

Răspuns care m-a uns la suflet, recunosc.

„1. programatorii nu-i chemi tu la interviu ci se programează ei — asta ca să fie clar
2. brânza și roșiile bune sunt pe transfăgărășan, nu în piață
3. sanchi, stai cu soția și copilul… Eu văd că ai timp să ne dai fitile și răspunsuri la fitile — nu era mai simplu să-i răspunzi lui Cetin și gata?!
4. Care e punctul 4? Să se culce copilul sau că tu nu ești pompier? Îți spune moșul, copchilul adoarme legănat nu în timp ce tu te frămânți ce răspuns de “ba-pe-a mă-tii ” să-i tragi tu lu’ arhi să pară cât mai de pi-ar-ist. „

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter