Ce vine de la Facebook?

Ce vine de la Facebook? ©

Știi Medium? Este un fel de platformă de blogging mai… web 3.0, ca să zic așa, pe care se scrie despre orice. ORICE! De la chestiuni de programare la povești de viață sau la dezamăgiri în dragoste. Ce are Medium mai special? Editorul este simplu dar puternic, iar pe frontend este foarte simplist și are o tipografie foarte mișto.

Ei bine… aparent Facebook încearcă să implementeze ceva asemănător (nici o problemă, nici eu nu înțeleg germana, dar Google Translate face treabă bună). Lipsesc funcționalități de bază, dar, din ce îmi dau seama, toate sunt legate de oEmbed.

Eu încă mai cred că este o idee extrem de proastă să-ți dezvolți identitatea pe o platformă asupra căreia ai zero control, dar sunt convins că se vor găsi destui entuziasmați.

Aștept ca acest feature să devină public. Să vedem atunci ce știe să facă…

Update: Au scris și cei de la TheVerge despre asta.

3 Comentarii

Ionuț Staicu a scris

De ce ar face parteneriat cu Youtube (Google)? FB are propria platformă de conținut video.

Scopul final este să țină utilizatorul cât mai mult pe fb: citești știri (parcă era vorba că se lucrează la prezentarea știrilor embedded direct în FB), vezi filme, vei citi bloguri etc. Împreună cu rețeaua lor de publicitate extrem de targetată ar putea însemna un cui în sicriul Google. Lipsește un motor de căutare capabil, dar tind să cred că nu e departe nici ăla…

Cristi a scris

Nu am spus sa faca un parteneriat cu Google :) , am spus ca cel mai probabil vor avea si ei un program asemanator cu ce are Google pe partea de Youtube sau poate un fel de revenue-sharing. 1$ / 1000 vizualizari sau ceva de genul. Un program de genul asta cu siguranta ar atrage mai multi creatori de continut la ei pe site, unii poate chiar se vor muta acolo exclusiv, daca ies banii. Cat despre motorul de cautare mai capabil, ei bine, garantat se lucreaza la el dar nu stiu insa daca sunt chiar asa de aproape :)

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter