Ce înseamnă să fii mafiot?

Ce înseamnă să fii mafiot?

Azi am făcut un mic preinfarct când a venit factura ENEL: 734 lei.

M-am uitat la detaliile facturii și am aflat de ce: din motive neștiute, nu s-a făcut plata acum două luni (mai-iunie), deci este o factură pe patru luni (nu am primit nici un fel de notificare); pe iulie-august am înregistrat un consum 750kw (record absolut) iar costul facturii este de ~440 lei (cu vreo 100 lei mai mult comparativ cu restul anului).

Ceea ce nu-i neapărat rău, pentru că AC-ul a mers în continuu și am avut în jur de 27-28°C în casă (termometrul de pe balcon arăta de la 32°C în sus). Având în vedere că am avut parte de cel mai călduros iulie din ultima vreme (i.e. cam de când se înregistrează temperaturile) n-aș putea spune că plătim mult. Nu?

Să plătești ca să stai la răcoare… ASTA înseamnă să fii mafiot!

6 Comentarii

Malin a scris

Scump domne’ scump! Noi care ne bazam exclusiv pe curent pentru incalzire, gatit si pentru diverse device-uri, inclusiv un server ce nu doarme de 2 ani, platim in medie 80 euro pe luna vara cu aerul conditionat si undeva la 100 de euro pe luna iarna cu caldura.
Unde mai pui ca Spania are cel mai scump tarif din UE la electricitate desi in mod ironic e si cel mai mare producator :D?

Malin a scris

@Ionuț Staicu: Faceam o comparativa luand in calcul niste aspecte oarecum practice. Salarul minim (Romania vs. Spania), cantitatea de electricitate produsa in raport cu consumul, existenta unor surse alternative (noi ne bazam doar pe curent aici) si media UE in domeniu. 1 MWh in Spania e cu vreo 80 euro mai scump decat in Franta de exemplu. Asa ca 40 de euro pe luna inseamna in linii mari 20% dintr-un minim pe economie in Romania, in contextul in care mai platiti si gaz presupun. La noi 80 euro inseamna aproximativ 10% din salarul minim si energia pentru orice vine exclusiv de la reteaua electrica pentru ca nu avem gaz aici (decat cu butelie si rezulta uneori mai scump).

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter